Κοσμος

Τα διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Πρώτο θέμα στη διεθνή επικαιρότητα η σιδηροδρομική τραγωδία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη - Δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ για τη σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στη Λάρισα

Στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ. Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έγινε πρώτο θέμα σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι νεκροί από τη σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας έχουν φθάσει τους 32, την ώρα που οι τραυματίες είναι 53.

Η επιβατική αμαξοστοιχία ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και η εμπορική από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα. Οι εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων είναι αποκαρδιωτική.

Για «μακελειό» κάνει λόγο το BBC, αναφερόμενο στη σύγκρουση των τρένων κοντά στη Λάρισα. «Περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τη σύγκρουση με την επιβατική αμαξοστοιχία» μετέδωσε.

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Ελλάδα, τουλάχιστον 32 νεκροί και 85 τραυματίες», γράφει το Reuters, μεταφέροντας και μαρτυρίες επιβατών που βγήκαν ζωντανοί.

«Ήταν εφιαλτικά δευτερόλεπτα. Γυρνούσαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι που πέσαμε στο πλάι και μέχρι που σταμάτησε η φασαρία. Τότε επικράτησε πανικός. Καλώδια, φωτιά. Καθώς αναποδογυρίζαμε, καήκαμε. Η φωτιά ήταν δεξιά και αριστερά... Για δέκα, δεκαπέντε δευτερόλεπτα επικρατούσε χάος» ανέφερε επιβάτης.

 

«Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση», αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

«Επιβατική αμαξοστοιχία στην Ελλάδα που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους συγκρούστηκε με επερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία στο βόρειο τμήμα της χώρας νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 85, σύμφωνα με αξιωματούχους» μετέδωσε το Associated Press.