Ελλαδα

Στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μετέβη ο Θάνος Πλεύρης

Τουλάχιστον 53 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες ο Θάνος Πλεύρης - Τουλάχιστον 53 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν

Τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε από τη σύγκρουση εμπορικού με επιβατικό τρένο στα Τέμπη, επισκέπτεται διαδοχικά αυτήν την ώρα ο υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο απολογισμός του θανατηφόρου δυστυχήματος είναι 32 νεκροί, ενώ νοσηλεύονται 53 επιβάτες στα εξής νοσοκομεία:

  • Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας,
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας,
  • Στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης,
  • Στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και
  • Στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Ο υπουργός μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ενώ σε σύντομη δήλώσή του ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στην Αστυνομία Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας έχει οδηγηθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ πρόκειται για έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ηλικίας 60 ετών ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα στη Λάρισα μετά από εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ίδιο τμήμα έχει μεταφερθεί και ο Εκπροσωπος της Hellenic Train και οι δύο εξετάζονται προανακριτικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα πρώτα ρεπορτάζ, αναμένεται να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της προανάκρισης προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα κρατηθούν ή όχι.

Αυτή την ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ