Ελλαδα

Τραγωδία στα Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Τουλάχιστον 32 νεκροί - 85 τραυματίες

Φόβοι για εγκλωβισμένους - Συνεχής ενημέρωση

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάρισα: Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη με νεκρούς και τραυματίες
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Λάρισα: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τουλάχιστον 32 νεκρούς και 85 τραυματίες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. Γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα προς τα Τέμπη για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια, στον Ευαγγελισμό. Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των βαγονιών για να εντοπίσουν εάν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη με νεκρούς και τραυματίες
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Οι τραυματίες που διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, και περιπολικά της αστυνομίας. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Πυροσβεστική, το ατύχημα συνέβη όταν συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, μία επιβατική και μία εμπορική, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. H επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Η φωτιά έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Όπως μεταδίδει στο ρεπορτάζ του το τοπικό portal onlarissa.gr σπεύδουν επίσης η 8η ΕΜΑΚ, γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη αλλά και λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους.

Λάρισα: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τουλάχιστον 16 νεκρούς και 85 τραυματίες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Λάρισα - Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη: Ο υπουργός Υγείας μεταβαίνει στα νοσοκομεία της περιοχής

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Συνεχής είναι η ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων δυστυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή.

Εικόνες χάους από τη σύγκρουση τρένων έξω από τη Λάρισα

Hellenic Train: Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην εμπορική αμαξοστοιχία την ώρα της σύγκρουσης

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματιών και εγκλωβισμένων στον τόπο όπου εκτροχιάστηκαν αργά το βράδυ χθες Τρίτη τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουσή της με εμπορευματική.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Λάρισα: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τουλάχιστον 16 νεκρούς και 85 τραυματίες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λάρισα: Μαρτυρίες των επιβατών

Νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη, εμπορική, στο ύψος των Τεμπών, μίλησε στον δημοσιογράφο του onlarissa.gr Θοδωρή Τσέτσιλα για το συμβάν λέγοντας ταραγμένη «Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….».

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» δήλωσε άλλος επιβάτης.

Μαρτυρία επιβάτη για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα
Μαρτυρία επιβάτη για τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα
Λάρισα: Οι στιγμές που κατέγραψε επιβάτης λίγο μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών

Σε βίντεο που κατέγραψε επιβάτης και δημοσίευσε το onlarissa.gr φαίνονται βαγόνια τρένου που φλέγονται.  

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Η στιγμή που βαγόνια τυλίγονται στις φλόγες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ