Κοσμος

Νέα καταδίκη για παιδική πορνογραφία για τον R Kelly

«Γλίτωσε» όμως τα ισόβια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ R Kelly
O ράπερ R Kelly (Φωτό αρχείου) © Getty Images

R Kelly: Νέα καταδίκη για παιδική πορνογραφία για τον ράπερ - «Γλίτωσε» όμως τα ισόβια

Ο R. Kelly καταδικάστηκε την Πέμπτη σε 20 χρόνια φυλάκισης για παιδική πορνογραφία και προσέλκυση ανηλίκων για σεξ, αλλά θα εκτίσει ταυτόχρονα με την ποινή των 30 ετών που του επιβλήθηκε για εκβιασμό και σωματεμπορία.

Ο περιφερειακός δικαστής του Σικάγο διέταξε να εκτίσει ο Kelly ένα έτος φυλάκισης μετά την ποινή για εκβιασμό, που επιβλήθηκε πέρυσι στη Νέα Υόρκη.

Το κεντρικό ερώτημα που προέκυπτε κατά την εκδίκαση της ποινής στη γενέτειρα του Kelly, το Σικάγο, ήταν αν ο δικαστής θα διέταζε τον 56χρονο ράπερ να εκτίσει την ποινή ταυτόχρονα με αυτήν που του επιβλήθηκε στη Νέα Υόρκη κάτι που θα ισοδυναμούσε με ισόβια κάθειρξη.

Με την απόφαση του δικαστή όμως ο Kelly δεν θα εκτίσει περισσότερα από 31 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να αποφυλακιστεί σε ηλικία περίπου 80 ετών. 

Ο Κέλι είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που καταδικάστηκαν για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια των αποκαλύψεων του κινήματος #MeToo ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο R. Kelly καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για εκβιασμούς, σεξουαλική εκμετάλλευση και εξώθηση στην πορνεία. Αυτή η δίκη ενίσχυσε τις κατηγορίες που βαρύνουν τον τραγουδιστή της βραβευμένης με Grammy επιτυχίας «I Believe I Can Fly» εδώ και δύο δεκαετίες.

Το 2017, ένα άρθρο στο Buzzfeed έφερε στη δημοσιότητα νέους ισχυρισμούς ότι ο R Kelly είχε παγιδεύσει έξι γυναίκες σε μια σεξουαλική «αίρεση», αφού τις εκμεταλλεύτηκε όταν τον προσέγγισαν για βοήθεια στη μουσική τους καριέρα.n
 
Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2019, προβλήθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Lifetime ένα ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων με τίτλο «Surviving R Kelly», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παραπτώματα κατά του τραγουδιστή. Στο ντοκιμαντέρ, τα θύματα αναρωτήθηκαν αν οι ιστορίες τους αγνοήθηκαν στο παρελθόν επειδή ήταν μαύρες γυναίκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ