- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Καμπανάκι» στην Ιταλία για την ξηρασία μετά από έναν ακόμη άνυδρο χειμώνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές γύρω από τον Πάδο
Ξηρασία στην Ιταλία: Οι προειδοποιήσεις των αρχών και ο άνυδρος χειμώνας του 2023
Οι εβδομάδες άνυδρου χειμωνιάτικου καιρού έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η Ιταλία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μία ακόμα ξηρασία ύστερα από την έκτακτη κατάσταση της περυσινής χρονιάς, καθώς οι Άλπεις έχουν δεχθεί λιγότερο από το μισό του συνηθισμένου όγκου χιονιού, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ιταλίας υποφέρουν από σοβαρή λειψυδρία, όπως ανέφερε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente, με την προσοχή να στρέφεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο Πάδος, το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ιταλίας, που διαρρέει τη χώρα από τις Άλπεις στα βορειοδυτικά έως την Αδριατική, έχει 61% λιγότερο νερό από το συνηθισμένο αυτή την εποχή του χρόνου, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή.
Πέρυσι τον Ιούλιο, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές γύρω από τον Πάδο, που αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής της χώρας και βίωσαν τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών. «Είμαστε σε μια κατάσταση λειψυδρίας που κλιμακώνεται από τον χειμώνα του 2020-2021», δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Πάσκουι, περιβαλλοντολόγος από το ιταλικό επιστημονικό ινστιτούτο CNR, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.
«Πρέπει να ανακτήσουμε 500 χιλιοστόμετρα στις βορειοδυτικές περιοχές: χρειαζόμαστε 50 ημέρες βροχοπτώσεων», πρόσθεσε. Τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ένας χερσαίος διάδρομος μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια στο μικρό νησάκι Σαν Μπιάτζο της λίμνης.
Τις τελευταίες 15 ημέρες στη δυτική Ευρώπη κυριαρχεί αντικυκλώνας με αποτέλεσμα να επικρατούν ήπιες θερμοκρασίες που κανονικά καταγράφονται στο τέλος της άνοιξης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι απαραίτητες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στις Άλπεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμη »»» Ανασκόπηση 2022: Κλιματική αλλαγή, η υπαρξιακή κρίση της ανθρωπότητας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητεί η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.