- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Καμπανάκι» στην Ιταλία για την ξηρασία μετά από έναν ακόμη άνυδρο χειμώνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές γύρω από τον Πάδο
Ξηρασία στην Ιταλία: Οι προειδοποιήσεις των αρχών και ο άνυδρος χειμώνας του 2023
Οι εβδομάδες άνυδρου χειμωνιάτικου καιρού έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η Ιταλία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μία ακόμα ξηρασία ύστερα από την έκτακτη κατάσταση της περυσινής χρονιάς, καθώς οι Άλπεις έχουν δεχθεί λιγότερο από το μισό του συνηθισμένου όγκου χιονιού, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ιταλίας υποφέρουν από σοβαρή λειψυδρία, όπως ανέφερε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente, με την προσοχή να στρέφεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο Πάδος, το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ιταλίας, που διαρρέει τη χώρα από τις Άλπεις στα βορειοδυτικά έως την Αδριατική, έχει 61% λιγότερο νερό από το συνηθισμένο αυτή την εποχή του χρόνου, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή.
Πέρυσι τον Ιούλιο, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές γύρω από τον Πάδο, που αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής της χώρας και βίωσαν τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών. «Είμαστε σε μια κατάσταση λειψυδρίας που κλιμακώνεται από τον χειμώνα του 2020-2021», δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Πάσκουι, περιβαλλοντολόγος από το ιταλικό επιστημονικό ινστιτούτο CNR, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.
«Πρέπει να ανακτήσουμε 500 χιλιοστόμετρα στις βορειοδυτικές περιοχές: χρειαζόμαστε 50 ημέρες βροχοπτώσεων», πρόσθεσε. Τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ένας χερσαίος διάδρομος μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια στο μικρό νησάκι Σαν Μπιάτζο της λίμνης.
Τις τελευταίες 15 ημέρες στη δυτική Ευρώπη κυριαρχεί αντικυκλώνας με αποτέλεσμα να επικρατούν ήπιες θερμοκρασίες που κανονικά καταγράφονται στο τέλος της άνοιξης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι απαραίτητες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στις Άλπεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμη »»» Ανασκόπηση 2022: Κλιματική αλλαγή, η υπαρξιακή κρίση της ανθρωπότητας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.