- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα επίδειξη λογοκρισίας στη Ρωσία - 6 χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο που κατηγόρησε τον στρατό για βομβαρδισμό θεάτρου
Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτιο στη Μαριούπολη
Ρωσία: Έξι χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν σε μια δημοσιογράφο - Κατηγόρησε τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν θέατρο στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη
Μια Ρωσίδα δημοσιογράφος καταδικάστηκε σήμερα να εκτίσει έξι χρόνια σε σωφρονιστική αποικία επειδή κατηγόρησε τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν ένα θέατρο στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη τον περασμένο Απρίλιο, όπου είχαν βρει καταφύγιο γυναικόπαιδα.
Το περιφερειακό δικαστήριο Λένιν στην πόλη της Σιβηρίας Μπαρνάουλ απαγόρευσε επίσης στην 44χρονη Μαρία Πονομαρένκο να εργάζεται ως δημοσιογράφος για μια πενταετία, σύμφωνα με ανακοίνωση της δικαστικής υπηρεσίας.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να της επιβληθεί εννεαετής κάθειρξη.
«Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα και η αγάπη για την πατρίδα κάποιου δεν θα πρέπει να εκφράζεται ενθαρρύνοντας το έγκλημα. Η επίθεση στον γείτονά σου είναι έγκλημα», δήλωσε η Πονομαρένκο ενώπιον του δικαστηρίου προτού της ανακοινωθεί η απόφαση, σύμφωνα με το RusNews όπου εργάζεται.
«Αν είναι πόλεμος τότε ονόμασέ τον έτσι. Πρόκειται για ένα κρατικό έγκλημα εις βάρος του στρατού. Είναι σαν να φτύνεις στους τάφους των βετεράνων», είπε η ίδια μέσα από έναν μεταλλικό κλωβό στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Το Περιφερειακό Θέατρο Δράματος του Ντονέτσκ στη Μαριούπολη καταστράφηκε το πρωί της 6ης Μαρτίου του 2022 από ρωσική αεροπορική επίθεση.
Είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για τους αμάχους στη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε το θέατρο, ενώ η Μόσχα υποστήριξε ότι ανατινάχθηκε από ουκρανούς εθνικιστές.
Η Πονομαρένκο συνελήφθη τον Απρίλιο για τις διαδικτυακές αναρτήσεις της με βάση νόμους που εισήχθησαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Η νομοθεσία προβλέπει βαριές ποινές για όσους δυσφημούν τις ένοπλες δυνάμεις.
Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο θέατρο.
Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας κατέληξε ότι ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν έγκλημα πολέμου πλήττοντας το θέατρο.
Σημείωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά πολλοί επιπλέον θάνατοι δεν αναφέρθηκαν.
Η Ρωσία διατείνεται ότι καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί αμάχων στο πλαίσιο της "ειδικής στρατιωτικής αποστολής" στην Ουκρανία.
Η εφημερίδα Kommersant έγραψε ότι η Πονομαρένκο διαγνώστηκε με "διαταραχή υστερικής προσωπικότητας" όσο βρισκόταν υπό κράτηση και είχε κόψει τις φλέβες της.
Επικαλείται τον δικηγόρο της που λέει ότι η πελάτισσά του πάσχει από κλειστοφοβία και ότι έσπασε ένα παράθυρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.