- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΠΟΥ: Χειρότερη φυσική καταστροφή του αιώνα ο σεισμός σε Τουρκία - Συρία
«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμη γνωστό»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο σεισμός σε Τουρκία - Συρία χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα - 26 εκατ. έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα τον σεισμό που κατέστρεψε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία ως «τη χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα» που έχει πλήξει χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειάς του, με έναν απολογισμό που υπερβαίνει πλέον τους 35.000 νεκρούς.
«Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην περιφέρεια του ΠΟΥ Ευρώπης σε διάστημα ενός αιώνα και εξακολουθούμε να μετράμε την έκτασή της», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού κλάδου του οργανισμού Χανς Κλούγκε.
«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση και η ίαση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μέσω διαδικτύου
Σεισμός Τουρκία - Συρία: Πάνω από 35.000 οι νεκροί
Ο απολογισμός σήμερα το μεσημέρι έφθανε τους 35.662 νεκρούς (31.974 νεκροί στην Τουρκία και 3.688 στη Συρία, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές) και «πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.
Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία, υπενθύμισε.
Η κατεπείγουσα ιατρική ανάπτυξη, με τρία αεροπλάνα και υλικό περίθαλψης για 400.000 ανθρώπους, είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει στα 75 χρόνια ύπαρξής του ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του ΠΟΥ.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος του οργανισμού περιλαμβάνει 53 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία. Η Συρία εντάσσεται στη ζώνη ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.
Unicef: Πάνω από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία
Στην Τουρκία και τη Συρία περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς (7,8 και 7,7 Ρίχτερ) στις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (14/2) η UNICEF, εκτιμώντας ότι αρκετές χιλιάδες από αυτά ενδεχομένως να έχουν σκοτωθεί.
«Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ζουν στις 10 επαρχίες οι οποίες επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια παιδιά.
»Στη Συρία, 2,5 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε τακτική ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.