Κοσμος

Κτίριο ανασηκώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και προσγειώθηκε πάνω σε οχήματα (εικόνες)

Δεκάδες εργολάβοι στα χέρια των τουρκικών αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κτήριο ανασηκώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα
Κτήριο ανασηκώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες αποκαλύπτουν τις κακοτεχνίες στις κατασκευές πολυκατοικιών - Κτίριο ανασηκώθηκε και προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητα

Τις κακοτεχνίες και την προχειρότητα των κατασκευαστικών εταιρειών αποκαλύπτουν εικόνες και βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από ένα κτίριο που ανασηκώθηκε από τον σεισμό και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα στην πόλη Αντιγιαμάν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqho60hvruk1)

Ο Ερντογάν δέχεται συνεχώς επικρίσεις για τη «συντεχνία» εργολάβων και τις «ημέτερες» κατασκευαστικές εταιρείες που απολάμβαναν μια ιδιότυπη «ασυλία» από το καθεστώς του Τούρκου προέδρου, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τα μεγάλα «φαραωνικά» έργα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τη Δευτέρα (13.02) έγιναν αρκετές συλλήψεις εργολάβων στην Τουρκία. Ο Ναζμί Τοσούν, επόπτης κατασκευής και τεχνικός αντιπρόσωπος του συγκροτήματος Emre Apartment που καταστράφηκε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.

Εισαγγελείς στη Μαλάτια εξέδωσαν επίσης εντάλματα σύλληψης σε βάρος 31 προσώπων σε σχέση με κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη.

Η αστυνομία συνέλαβε στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο τον Χασάν Αλπαργκούν αφού μερικά κτίρια που είχαν οικοδομηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία του κατέρρευσαν το σαββατοκύριακο στη νότια επαρχία των Αδάνων, σύμφωνα με δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εργολάβος Ιμπραήμ Μουσταφά Ουντσούογλου συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη αφού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαπιστώθηκε αμέλεια έπειτα από τεχνική εξέταση των ερειπίων κτιρίου διαμερισμάτων στην επαρχία Γκαζιαντέπ. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε έναν άλλο εργολάβο, τον Μεχμέτ Ερτάν Ακάι, αφού κτίριο που είχε οικοδομήσει κατέρρευσε στη διάρκεια του σεισμού στην Γκαζιαντέπ. Εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Ακάι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ