- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος εποχής για την κάνναβη στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ
Τι θα ισχύει για την κατανάλωση αλκοόλ και για το sex industry
Ολλανδία: Τέλος εποχής για την κάνναβη στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ - Τι θα ισχύει για την κατανάλωση αλκοόλ και για το sex industry
Σύντομα θα είναι παράνομο να καπνίζει κανείς κάνναβη στον δρόμο στην περιοχή των κόκκινων φαναριών του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που παρουσίασε η πόλη.
Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και αποσκοπούν στη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων που διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες.
Οι εργαζόμενοι στο σεξ θα πρέπει επίσης να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν τη λήψη μέτρων για τη μείωση της όχλησης των κατοίκων.
Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί τις Παρασκευές και τα Σάββατα και ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην παλιά συνοικία της πόλης μετά τη 1 το πρωί.
Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη συνοικία των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα. Τώρα, το συμβούλιο θα ζητήσει από τους πωλητές να απομακρύνουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή να το κρύβουν.
Να θυμίσουμε πως είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοόλ στους περισσότερους δημόσιους χώρους στο Άμστερνταμ.
Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια του«ρίστες ετησίως. Αλλά οι ντόπιοι έχουν παραπονεθεί ότι προσελκύουν εγκληματίες και ότι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ ανεβάζει τα ποσοστά εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους στις Κάτω Χώρες αποτελεί ποινικό αδίκημα η κατοχή, η παραγωγή ή η διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, η χρήση ναρκωτικών από άτομο άνω των 18 ετών δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ενώ είναι παράνομη η πώληση ή η κατοχή ναρκωτικών, οι Κάτω Χώρες έχουν μια «πολιτική ανοχής» που επιτρέπει στις καφετέριες να πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Ένας από αυτούς τους όρους περιλαμβάνει ότι τα καταστήματα δεν πρέπει να προκαλούν οχλήσεις.
Εκτός από τους νέους νόμους, το συμβούλιο του Άμστερνταμ θα ξεκινήσει την άνοιξη εκστρατεία μείνετε μακριά» για τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξουαλικούς σκοπούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.