- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τρανς ζευγάρι στην Ινδία υποδέχτηκε το μωρό του με «δάκρυα χαράς» - Η εγκυμοσύνη που έγινε viral
Διέκοψαν την ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν παιδί - Βρισκόταν σε διαφορετικά στάδια φυλομετάβασης
Η Paval και ο Zahad, ζευγάρι transgender, εκπλήρωσαν το όνειρο ζωής τους, να αποκτήσουν ένα μωρό - Η εγκυμοσύνη τους θεωρήθηκε σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία.
Ένα τρανς ζευγάρι από την πολιτεία Κεράλα της νότιας Ινδίας, του οποίου οι φωτογραφίες εγκυμοσύνης έγιναν viral σε όλο τον κόσμο, υποδέχτηκε το μωρό του με «δάκρυα χαράς».
Η Ziya Paval είπε ότι ο σύντροφός της Zahad έφερε στον κόσμο το μωρό το πρωί της Τετάρτης.
Η κυρία Paval μοιράστηκε τα νέα στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα.
Είπαν στο BBC ότι τόσο ο κύριος Zahad όσο και το μωρό, του οποίου το όνομα και το φύλο δεν έχουν αποκαλύψει, ήταν καλά.
View this post on Instagram
H εγκυμοσύνη που θεωρήθηκε σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία
Η κα Paval και ο κύριος Zahad, που χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, είπαν ότι ήταν όνειρό τους να γίνουν γονείς. Το ζευγάρι είχε διακόψει την ορμονοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η εγκυμοσύνη τους θεωρήθηκε σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία επειδή «κανείς άλλος δεν έχει αυτοαποκαλέσει τον εαυτό του βιολογικό γονέα στην κοινότητα των τρανσέξουαλ από όσο γνωρίζουμε», είπε το ζευγάρι στο BBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Οι δυο τους βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια των αντίστοιχων διαδικασιών μετάβασης του φύλου τους όταν αποφάσισαν να κάνουν παιδί πριν από ενάμιση χρόνο.
Στη συνέχεια διέκοψαν την ορμονοθεραπεία μετά από συμβουλή του γιατρού.
Την Τετάρτη, καθώς μοιράστηκαν τη φωτογραφία του μωρού, το ζευγάρι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις προσευχές και την υποστήριξη των καλοθελητών του.
Από τότε που ανακοινώθηκε η γέννηση του μωρού, συγχαρητήρια πλημμυρίζουν τις σελίδες του ζεύγους στα social media.
View this post on Instagram
Στην Ινδία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια τρανσέξουαλ, αν και οι ακτιβιστές λένε ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Το 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους.
Ωστόσο, εξακολουθούν να δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη και συχνά αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις και στιγματισμό.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.