- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εξαφανίστηκαν 200 ασυνόδευτα παιδιά από κέντρα φιλοξενίας της Βρετανίας
Κατηγορίες από την αντιπολίτευση
Βρετανία: Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι αγνοούνται 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες - Οι περισσότεροι εκ των οποίων Αλβανοί
Διακόσιοι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε βρετανικά ξενοδοχεία, έχουν εξαφανιστεί, ανακοίνωσε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση που κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι «εγκατέλειψε τα παιδιά».
Απαντώντας σε επερώτηση για το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο, ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ, είπε ότι από τον Ιούλιο του 2021 φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 4.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σε μια περίοδο που ο αριθμός - ρεκόρ εκείνων που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη (ήταν 45.000 το 2022) θέτει υπό πίεση το βρετανικό σύστημα ασύλου.
Το προφίλ των αγνοούμενων
Σύμφωνα με τον Τζένρικ αναφέρθηκαν 440 «εξαφανίσεις» και ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα 200 από αυτά τα παιδιά. Τα 13 ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών ενώ μόνο ένα είναι κορίτσι.
Το 88% των αγνοούμενων είναι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, την Ινδία, το Βιετνάμ, το Πακιστάν και την Τουρκία.
«Όταν εξαφανίζεται ένα παιδί, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρωτόκολλο ώστε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές να καθορίσουν πού βρίσκεται και να βεβαιωθούν για την ασφάλειά του», συνέχισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι οι ανήλικοι δεν κρατούνται στα ξενοδοχεία και είναι ελεύθεροι να φύγουν όποτε το επιθυμούν.
Η Οικολόγος βουλευτής Κάρολιν Λούκας, που είχε θέσει την επερώτηση, χαρακτήρισε φρικτό το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών «εγκαταλείπει ευάλωτα παιδιά».
Σύμφωνα με τον συντηρητικό βουλευτή Τιμ Λόουτον, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία του Σάσεξ για απαγωγή παιδιών από συμμορίες. Την Κυριακή, η εφημερίδα The Observer έκανε λόγο για απαγωγές παιδιών που φιλοξενούνταν σε ένα ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Μπράιτον, επικαλούμενη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ο οποίος εργάζεται για προμηθευτή του υπουργείου Εσωτερικών. Η εφημερίδα επικαλείται επίσης πηγές στις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.
Ωστόσο, άλλες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν είναι αληθές» ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι απήχθησαν από τα ξενοδοχεία τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.