Κοσμος

Παγωμένη ομίχλη ακυρώνει πτήσεις στο Χίθροου

Η πιο κρύα νύχτα Ιανουαρίου από το 1987 - Στους -8,4 το θερμόμετρο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κλοιό παγωμένης ομίχλης η Βρετανία: Χαμηλό δεκαετίας καταγράφει η θερμοκρασία - Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται στο αεροδρόμιο του Χίθροου.
Η ιστορική πτώση θερμοκρασίας στη Βρετανία προκαλεί διαταραχή στις αεροπορικές πτήσεις © EPA / Andy Rain

Σε κλοιό παγωμένης ομίχλης η Βρετανία: Χαμηλό δεκαετίας καταγράφει η θερμοκρασία - Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Δεκάδες πτήσεις από το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου ακυρώθηκαν, καθώς η παγωμένη ομίχλη προκαλεί διακοπή στα δίκτυα μεταφορών.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα πληγεί από καθυστερήσεις στα ταξίδια, καθώς πλησιάζει το κρύο.

Το Met Office είπε ότι μια περιοχή που εκτείνεται από το Λονδίνο σχεδόν μέχρι το Χάμπερ κινδυνεύει και εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση.

Τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της Ανατολικής Αγγλίας και των κομητειών της χώρας καταγωγής, καθώς και μεγάλο μέρος των ανατολικών Μίντλαντς, είναι πιθανό να επηρεαστούν, είπαν.

Η Βόρεια Σκωτία, ωστόσο, γλίτωσε από τις χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ της Κυριακής. Σε μια αντιστροφή των παραδοσιακών καιρικών φαινομένων, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 10,1 βαθμούς Κελσίου στο Kinlochewe στα Χάιλαντς, ενώ έπεσαν στους -9,5 βαθμούς στο Santon Downham του Σάφολκ.

Η παγωμένη ομίχλη που τυλίγει το Χίθροου διαταράσσει τις αερομεταφορές στη Βρετανία

Το Χίθροου κατέγραψε την πιο κρύα νύχτα του από τον Δεκέμβριο του 2010 και την πιο κρύα νύχτα του Ιανουαρίου από το 1987, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -8,4 βαθμούς Κελσίου.

Η British Airways είπε ότι η παγωμένη ομίχλη σήμαινε ότι λιγότερα αεροσκάφη μπορούσαν να προσγειωθούν και να αναχωρήσουν. Ένας εκπρόσωπος είπε: «Όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, το πρόγραμμά μας έχει επηρεαστεί από τις συνεχιζόμενες καιρικές συνθήκες παγωμένης ομίχλης που παρατηρούνται σε όλο το Λονδίνο.

«Ζητήσαμε συγγνώμη από τους πελάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάστηκαν και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φέρουμε στο δρόμο τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συμβουλεύουμε τους πελάτες να ελέγξουν το ba.com για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πτήσεων.»

Το BBC ανέφερε ότι η British Airways ακύρωσε περίπου 80 πτήσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Χίθροου δήλωσε: «Προβλέπεται κακή ορατότητα σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο και στα νοτιοανατολικά. Αν και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο σημερινό πρόγραμμα λόγω του καιρού, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους επιβάτες ότι οι συνάδελφοί μας εργάζονται σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες μας για την αεροπορική εταιρεία και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για να τους απομακρύνουν με ασφάλεια στα ταξίδια τους το συντομότερο δυνατό.

«Προτρέπουμε τους επιβάτες να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι, μέχρι αργά το πρωί, η ομίχλη είχε σε μεγάλο βαθμό εκτονωθεί και το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά.

Οι θερμοκρασίες δεν αναμενόταν να ανέβουν πάνω από το μηδέν στο Λονδίνο μέχρι το μεσημέρι και είναι απίθανο να ξεπεράσουν τους 4 βαθμούς Κελσίου αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ θα μπορούσαν να φτάσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα μέσα του απογεύματος στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Κυριακή είχε μικτές καιρικές συνθήκες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ηπιότερος αέρας μετακινήθηκε στα βόρεια και δυτικά τμήματα, ενώ οι νότιες και ανατολικές περιοχές παρέμειναν κρύες.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 10,9 βαθμούς Κελσίου στο Achnagart στα Highlands της Σκωτίας την Κυριακή. Ήταν όμως και το πιο υγρό μέρος της χώρας με 15 χιλιοστά βροχής.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -9,7 βαθμούς Κελσίου στο Benson στο Oxfordshire, ενώ το Weybourne στο Norfolk ήταν το πιο ηλιόλουστο μέρος στο Ηνωμένο Βασίλειο με 7,4 ώρες καθαρού ουρανού.

Το βράδυ της Κυριακής, η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης του Cambridgeshire προέτρεψε τους οδηγούς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι συνθήκες παγετού είναι πιθανό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου είπε στους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν ανοιχτή φωτιά για να παραμείνουν ζεστοί: «Μην ρισκάρετε να χρησιμοποιήσετε επεξεργασμένα ξύλα στις φωτιές. Όχι μόνο μπορούν να παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να ανάψουν σε κοντινά αντικείμενα».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY