- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: «Δεν είναι ο Παντσέρι το κύριο πρόσωπο της υπόθεσης»
Οι δηλώσεις του συνηγόρου του στην Corriere della Sera
Qatargate: «Συγγνώμη» από την Αριστερά που τη ζημίωσε ζητά ο Αντόνιο Παντσέρι - Η αναφορά στην Εύα Καϊλη - Τι δηλώνει ο συνήγορός του
«O πελάτης μου λυπάται που με τη συμπεριφορά του, ζημίωσε την αριστερά, την πολιτική του παράταξη», δήλωσε ο Λοράν Κεν, δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Στην αρχή είχε έλθει σε επαφή με την αριστερά του Κατάρ, η οποία βρίσκεται πολύ δεξιότερα από τα δικά μας μέτρα και σταθμά, αλλά έχει δείξει ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλοντας από το 2017 μέχρι το 2019 στη βελτίωση της κατάστασης. Μια σχέση η οποία ήταν συμβατή με τις ιδέες του Παντσέρι την οποία, όμως, πρόδωσε εντελώς από την στιγμή που πήρε τα χρήματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος.
Εξήγησε, δε, ότι «ο πελάτης του άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την βελγική δικαιοσύνη λίγο πριν τα Χριστούγεννα», από την στιγμή που «είναι 68 ετών και η δίκη πρόκειται να αρχίσει, πιθανώς, όταν θα είναι 72», «Θέλει να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση», δήλωσε ο Λοράν Κεν.
Σε σχετική ερώτηση της Corriere, απαντά: «ο Παντσέρι κατηγορείται ότι είναι διεφθαρμένος διότι πριν από το 2019 ήταν ευρωβουλευτής και ότι είναι διαφθορέας επειδή θεωρείται αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης με αντικείμενο την διαφθορά». Ο συνήγορος υπεράσπισής του επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία του πελάτη του προβλέπει καταδίκη σε πέντε χρόνια φυλάκισης, από τα οποία θα εκτίσει μόνον το ένα σε σωφρονιστικό ίδρυμα και θεωρεί ότι «είναι μια μέση ποινή», για τα δεδομένα της υπόθεσης.
Με αναφορά στην κατάθεση της Εύας Καϊλή, την οποία υπενθυμίζει η Corriere, και την δήλωση «η τσάντα που βρέθηκε σπίτι της ήταν του Παντσέρι», ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή τόνισε: «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπίσει την εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».
Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι «ο Παντσέρι δεν είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης», ο συνήγορος υπεράσπισής του, εξήγησε: «Είναι ένας από τους ιθύνοντες μιας οργάνωσης που δεν έχει μορφή πυραμίδας, με έναν μεγάλο αρχηγό σε μαφιόζικο στιλ. Υπάρχουν άτομα του Κατάρ και του Μαρόκου, τα οποία προτείνουν την διαφθορά σε άλλα άτομα. Ο Παντσέρι είναι μόνον ο ενδιάμεσος. Δεν μιλά γαλλικά ή αγγλικά, μόνον ιταλικά. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να είναι ο αρχηγός και να συζητά με το Κατάρ και το Μαρόκο».
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η συμφωνία συνεργασίας δεν αφορά την κόρη του και τη σύζυγό του, αλλά «ελπίζει και σε μια δική τους, καλύτερη μεταχείριση».
Σε σχέση, τέλος, με τις συνθήκες κράτησης του Παντσέρι, ο Λοράν Κεν υπογράμμισε: «Κρατείται στο Σαν Ζιλ, μια από τις δυο χειρότερες φυλακές του Βελγίου. Πολλοί δικαστές αναγνώρισαν ότι στο σωφρονιστικό αυτό ίδρυμα, οι συνθήκες δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο πελάτης μου είναι στην ίδια κατάσταση με τους άλλους κρατούμενους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.