Κοσμος

Le Soir: Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη της Εύας Καϊλή

Ο ρόλος της στο δίκτυο του Παντσέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Qatargate: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο - Τι αναφέρει ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας Le Soir

Η βελγική εφημερίδα «Le Soir», αποκαλύπτει το λάθος της Εύας Καϊλή που οδήγησε στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Qatargate, σημειώνει πως η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή.

Όπως σημείωσε, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς την εκμεταλλεύτηκε, επειδή αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatargate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες.

Qatargate: Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό η κόρη του Παντσέρι

Το εφετείο της Μπρέσια απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παμτσέρι, για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού της.

Το εφετείο αποφάνθηκε ότι η 38χρονη δικηγόρος πρέπει να παραμείνει υπό περιορισμό, εν αναμονή της απόφασης η οποία αναμένεται να ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, σχετικά με το αίτημα έκδοσής της, που έχει υποβληθεί από τις βελγικές αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της είχαν ζητήσει η Σίλβια Παντσέρι να αφεθεί ελεύθερη, με μόνη υποχρέωση την καθημερινή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, «για να μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου»

Όπως υπογράμμισαν, παράλληλα, το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ που δεσμεύθηκε από την εισαγγελία του Μπέργκαμο και βρίσκεται σε τραπεζικό λογαριασμό της πελάτισσάς τους, «προέρχεται από επαγγελματικές της απολαβές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ