Κοσμος

Άντριου Τέιτ: Παραμένει υπό κράτηση για άλλες 30 μέρες ο μισογύνης influencer

Έχει συλληφθεί στη Ρουμανία για sex trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου Τέιτ: Παρατείνεται για άλλες 30 ημέρες η κράτηση του μισογύνη influencer που συνελήφθη στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.
Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν στη Ρουμανία στις 29 Δεκεμβρίου και αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο © EPA/Robert Ghement

Άντριου Τέιτ: Παρατείνεται για άλλες 30 ημέρες η κράτηση του μισογύνη influencer που συνελήφθη στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.

Ο Άντριου Τέιτ θα τεθεί υπό κράτηση για άλλες 30 ημέρες, αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εκμετάλλευση.

Ο μισογύνης influencer βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν οι αρχές τον συνέλαβαν ως ύποπτο για βιασμό και εμπορία ανθρώπων.

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τριστάν θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, αφότου ένα ρουμανικό δικαστήριο παρέτεινε την αστυνομική κράτηση τους.

Το δίδυμο ερευνάται για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και εκμετάλλευσης.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι αδελφοί Τέιτ στρατολόγησαν τα θύματά τους αποπλανώντας τα και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι επιθυμούν σχέση.

Andrew Tate detained in Romania on rape and organised crime charges

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές στη Ρουμανία κατέσχεσαν πολλά πολυτελή αυτοκίνητα από τη βίλα του Τέιτ στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Ο 36χρονος Βρετανοαμερικανός πολίτης έχει 4,4 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter και στο παρελθόν είχε αποκλειστεί από διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για έκφραση μισογυνιστικών απόψεων και ρητορικής μίσους.

Ο πρώην διαγωνιζόμενος του Big Brother και kickboxer πιστεύεται ότι ζούσε στη Ρουμανία από το 2017.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι οι αδελφοί πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για άλλες 30 ημέρες, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Ο αυτοαποκαλούμενος μισογύνης συνελήφθη στο Βουκουρέστι στις 29 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της συμμετοχής σε ομάδα οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίας ανθρώπων και βιασμού.

Ο αδερφός του Τριστάν και δύο Ρουμάνες τέθηκαν επίσης υπό κράτηση. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Η Ραμόνα Μπόλα, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος DIICOT, είπε ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν τη δεύτερη παράταση 30 ημερών την Πέμπτη ώστε να παραμείνουν και οι τέσσερις υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Αυτό το αίτημα ικανοποιήθηκε την Παρασκευή, αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News.

Andrew Tate About Women | TikTok Compilation

Άντριου Τέιτ: Η πτώση του μισογύνη influencer

Ο Άντριου Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι του Ηνωμένου Βασιλείου Big Brother, έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον Βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Όπως ο ίδιος ο Τέιτ υπερηφανεύεται, διαθέτει ιδιωτικό τζετ, το οποίο και χρησιμοποιεί για να αλλάζει χώρες πολύ συχνά και να κάνει διακοπές σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Έχοντας βάση τη Ρουμανία, ωστόσο, οι Αρχές της χώρας περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Ήδη, τον Απρίλιο 2022 είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στη συγκεκριμένη βίλα και είχαν καταρτίσει σχέδιο παρακολούθησης των κινήσεων του Τέιτ, ο οποίος είχε φροντίσει να δώσει «σημεία ζωής» στη Ρουμανία μέσω των social media.

Ειδικότερα, είχε ανεβάσει εικόνες από περιοχές στη Ρουμανία, οι οποίες διασταυρώθηκαν μέσω Google Street View. Οι αστυνομικοί γνώριζαν πού κρύβεται και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβουν.

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η κόντρα του Τέιτ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter, η οποία έγινε viral -ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κουτί της πίτσας. Ο influencer ενημέρωσε την Τούνμπεργκ ειρωνεία πως διαθέτει 33 αυτοκίνητα και κατά πόσο συμβάλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος, εισπράττοντας την «πληρωμένη» απάντηση της νεαρής ακτιβίστριας.

Όταν, όμως, θέλησε να απαντήσει και εκείνος στην Τούνμπεργκ, έκανε μία ανάρτηση, στην οποία φαίνεται το κουτί από μία πίτσα, η οποία εδρεύει στο Βουκουρέστι. Η ρουμανική αστυνομία, όμως, δεν περίμενε τη συγκεκριμένη φωτογραφία για να πιάσει τον Άντριου Τέιτ, καθώς γνώριζε από πριν πού κρυβόταν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ