Κοσμος

Influencer με τέσσερα εκατομμύρια ακόλουθους κατηγορείται για αισχροκέρδεια

Διαγράφηκε από το Instagram ο λογαριασμός του - Έδινε συμβουλές για επενδύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Influencer κατηγορείται για αισχροκέρδεια στη Γαλλία - Έδινε συμβουλές για επενδύσεις υψηλού κινδύνου σε 4 εκατομμύρια follower.
To Instagram διέγραψε τον λογαριασμό influencer που κατηγορείται στη Γαλλία για αισχροκέρδεια © Unsplash

Influencer κατηγορείται για αισχροκέρδεια στη Γαλλία - Έδινε συμβουλές για επενδύσεις υψηλού κινδύνου σε 4 εκατομμύρια follower.

Για αισχροκέρδεια κατηγορείται στη Γαλλία ένας influencer, του οποίου τον λογαριασμό αποφάσισε χθες, Πέμπτη, να διαγράψει το Instagram.

Πρόκειται για έναν Γάλλο ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ακολουθείται από περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα, ορισμένα εκ των οποίων τον κατηγορούν ότι τους επηρέασε στις οικονομικές επιλογές τους δίδοντας συμβουλές προώθησης επενδύσεων υψηλού κινδύνου.

Η Meta France, η μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου, ανακοίνωσε την απόφασή διαγραφής του λογαριασμού έπειτα από παρέμβαση στο Twitter μιας συλλογικότητας που ονομάζεται AVI (Βοήθεια για θύματα επιρροών) και της έθεσε το ερώτημα «ποιά μέτρα θα λάβετε κατά των influenceurs που προσφέρουν παράνομα στους ακολούθους τους οικονομικές συμβουλές και προωθούν επενδύσεις μετοχών πολύ υψηλού κινδύνου στις πλατφόρμες σας;».

Η ίδια συλλογικότητα ανακοίνωσε την έναρξη νομικών αγωγών από δεκάδες άτομα, ιδίως για «απάτη» και «παραβίαση εμπιστοσύνης», τα οποία, όπως υποστηρίζουν, εξαπατήθηκαν επενδύοντας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαφημίζονται από διάσημους influencers.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε σειρά συναντήσεων και δημόσια διαβούλευση με στόχο την καλύτερη ρύθμιση αυτών των πρακτικών. Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ θα υποβάλει, όπως ανακοίνωσε, σχετική έκθεση το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ