Ελλαδα

Άντριου Τέιτ: Πορεία στην Αθήνα για την αποφυλάκιση του κακοποιού influencer

Έχει συλληφθεί στη Ρουμανία για sex trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου Τέιτ: Νέοι διαδήλωσαν στην Αθήνα με αίτημα την αποφυλάκιση του μισογύνη influencer που κρατείται στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.
Δεκάδες νέοι στην Αθήνα διαδήλωσαν υπέρ του Άντριου Τέιτ © Twitter / screen shot & EPA/Robert Ghement

Άντριου Τέιτ: Νέοι διαδήλωσαν στην Αθήνα με αίτημα την αποφυλάκιση του μισογύνη influencer που κρατείται στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.

Διαδήλωση από ομάδα νεαρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα, υπέρ του μισογύνη influencer Άντριου Τέιτ, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις ρουμανικές αρχές για sex trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter, οι νεαροί, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, περνάνε από την πλατεία Συντάγματος και την Ερμού φωνάζοντας «Free Top G», που είναι το παρατσούκλι του Τέιτ.

Αυτή η «διαδήλωση» που έγινε για τον Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενο στο ριάλιτι του βρετανικού Big Brother ο οποίος έγινε γνωστός από τα social media για τα σχόλια μίσους του, οργανώθηκε από έναν άνδρα που αυτοαποκαλείται «πρόεδρος». Ο ίδιος έχει το προφίλ «Ακαδημία Προέδρου» στο TikTok και υποστηρίζει πως είναι πολύ καλός φίλος του συλληφθέντα influencer που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Μάλιστα, σε εικόνες που κυκλοφορούν, κάποιοι νέοι φαίνεται πως κρατούσαν φωτογραφίες και πανό για τον Τέιτ με αίτημα την αποφυλάκισή του.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για κάποια φάρσα ή όντως ο μισογύνης Άντριου Τέιτ έχει όντως οπαδούς στην Ελλάδα.

Άντριου Τέιτ: Η σύλληψη για sex trafficking στη Ρουμανία

Ο Άντριου Τέιτ ήρθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στα τέλη του 2022, όταν έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψής του στη Ρουμανία με την κατηγορία του sex trafficking.

Μαζί του είχε τότε συλληφθεί και ο αδερφός του με τους Ρουμάνους εισαγγελείς να αναφέρουν ότι οι αδελφοί Τέιτ και άλλα δύο άτομα που επίσης συνελήφθησαν, «δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τις να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Πρέπει να έχουν κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά».

Μετά τη σύλληψη του Άντριου Τέιτ η ρουμανική αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την έφοδο στη βίλα του στο Βουκουρέστι στην οποία είχαν βρεθεί όπλα, μαχαίρια και χρήματα.

Άντριου Τέιτ: Νέοι διαδήλωσαν στην Αθήνα με αίτημα την αποφυλάκιση του μισογύνη influencer που κρατείται στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.
Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν στη Ρουμανία στις 29 Δεκεμβρίου και αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο © EPA/Robert Ghement

Άντριου Τέιτ: Η πτώση του μισογύνη influencer

Ο Άντριου Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι του Ηνωμένου Βασιλείου Big Brother, έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον Βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Όπως ο ίδιος ο Τέιτ υπερηφανεύεται, διαθέτει ιδιωτικό τζετ, το οποίο και χρησιμοποιεί για να αλλάζει χώρες πολύ συχνά και να κάνει διακοπές σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Andrew Tate About Women | TikTok Compilation

Έχοντας βάση τη Ρουμανία, ωστόσο, οι Αρχές της χώρας περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Ήδη, τον Απρίλιο 2022 είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στη συγκεκριμένη βίλα και είχαν καταρτίσει σχέδιο παρακολούθησης των κινήσεων του μισογύνη ράπερ, ο οποίος είχε φροντίσει να δώσει «σημεία ζωής» στη Ρουμανία μέσω των social media.

Ειδικότερα, είχε ανεβάσει εικόνες από περιοχές στη Ρουμανία, οι οποίες διασταυρώθηκαν μέσω Google Street View. Οι αστυνομικοί γνώριζαν πού κρύβεται και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβουν.

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η κόντρα του Τέιτ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter, η οποία έγινε viral -ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κουτί της πίτσας. Ο ράπερ ενημέρωσε την Τούνμπεργκ με περίσσια ειρωνεία πως διαθέτει 33 αυτοκίνητα και κατά πόσο συμβάλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος, εισπράττοντας την «πληρωμένη» απάντηση της νεαρής ακτιβίστριας.

Όταν, όμως, θέλησε να απαντήσει και εκείνος στην Τούνμπεργκ, έκανε μία ανάρτηση, στην οποία φαίνεται το κουτί από μία πίτσα, η οποία εδρεύει στο Βουκουρέστι. Η ρουμανική αστυνομία, όμως, δεν περίμενε τη συγκεκριμένη φωτογραφία για να πιάσει τον μισογύνη ράπερ, καθώς γνώριζε από πριν πού κρυβόταν.

Andrew Tate detained in Romania on rape and organised crime charges

Άντριου Τέιτ: Οι ρουμανικές αρχές «σήκωσαν» τον στόλο των πολυτελών αυτοκινήτων του

Οι ρουμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 εκατομμυρίων λέου (3,95 εκατομμυρίων δολαρίων) στο πλαίσιο εγκληματικής έρευνας για εμπορία ανθρώπων που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην επαγγελματία κικμπόξερ και αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Υπηρεσία για τη Διαχείριση Κατασχεθέντων Περιουσιακών Στοιχείων έλαβε στη διαχείριση της 29 κινητά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών οχημάτων και ρολογιών, καθώς και διάφορα ποσά μετρητών σε διαφορετικά νομίσματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ