Κοσμος

Η κίτρινη κουζίνα της Ουκρανίας: Η σοκαριστική εικόνα από χτύπημα πυραύλου

Από την επίθεση στο Ντνίπρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κίτρινη κουζίνα της Ουκρανίας
© Twitter

Πυραυλικό χτύπημα στο Ντνίπρο: Η κίτρινη κουζίνα της Ουκρανίας - Η σοκαριστική εικόνα από το χτύπημα του πυραύλου

Οι εικόνες μιας φωτεινής, οικογενειακής κουζίνας στην Ουκρανία, η οποία αποκαλύφθηκε στον κόσμο όταν μια ρωσική πυραυλική επίθεση διέλυσε τον εξωτερικό της τοίχο, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το διαμέρισμα φιλοξενούσε τον γνωστό προπονητή πυγμαχίας Mykhailo Korenovsky, ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση του Σαββάτου. Η σύζυγος και τα παιδιά του φέρονται να επέζησαν.

Δημοσιεύθηκε επίσης ένα βίντεο με τον Korenovsky να γιορτάζει πρόσφατα τα γενέθλιά του με την οικογένειά του στο ίδιο διαμέρισμα. Από το χτύπημα στο Ντνίπρο έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδιά, ενώ περισσότεροι από 30 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται το βράδυ της Δευτέρας.

Η μοντέρνα κουζίνα με τα φωτεινά κίτρινα ντουλάπια παρέμεινε εντυπωσιακά άθικτη μετά το χτύπημα, παρά την ολική καταστροφή του εξωτερικού της τοίχου.

Ένα μπολ με μήλα κάθεται στο τραπέζι, τα πιάτα βρίσκονται δίπλα στον νεροχύτη περιμένοντας να πλυθούν και τα γάντια φούρνου κρέμονται ακόμα τακτοποιημένα από μια σειρά γάντζων.

«Εδώ οι άνθρωποι μαγείρευαν, έκαναν συζητήσεις στην κουζίνα, γιόρταζαν τις γιορτές, γελούσαν, διαφωνούσαν», έγραψε η ουκρανή βουλευτής Zoya Yarosh στο Facebook.

Συνέκρινε την καταστροφή του κτιρίου με την τύχη της χώρας της: «Αυτές είναι οι πληγές στο σώμα της Ουκρανίας. Οι πληγές στα σπίτια μας».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί άνθρωποι τόνισαν τις μικρές λεπτομέρειες της φωτογραφίας, υποδηλώνοντας μια οικογένεια που συνεχίζει τη ζωή της όσο καλύτερα μπορεί, παρά τον μαίνεται πόλεμο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ένα νεαρό κορίτσι χαμογελά καθώς της παρουσιάζεται μια τεράστια τούρτα γενεθλίων και σβήνει τα τέσσερα κεράκια της. Τα ίδια κίτρινα ντουλάπια είναι ευδιάκριτα, όπως και τα γάντια του φούρνου και η τηλεόραση στον τοίχο.

Η κίτρινη κουζίνα της Ουκρανίας: Η σοκαριστική εικόνα από χτύπημα πυραύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ