- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίνα: Γέμισαν τα νεκροτομεία - Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο (βίντεο)
Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία
Κορωνοϊός στην Κίνα - Ανάβουν φωτιές σε δρόμους και πλατείες για να κάψουν τους νεκρούς - Γεμάτα κρεματόρια και νεκροτομεία
Στην Κίνα εκτυλίσσονται πλέον σκηνές βγαλμένες από το πρώτο κύμα της πανδημίας στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, όταν στρατιωτικό κομβόι μετέφερε πτώματα ασθενών covid.
Το Σύστημα Υγείας σε πόλεις της χώρας έχει καταρρεύσει, με τα νεκροτομεία να είναι γεμάτα από νεκρούς, καθώς ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση μετά τον τερματισμό της πολιτικής «zero covid».
Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πολλαπλά, με το Πεκίνο -όπως φαίνεται από τα γεγονότα- να μην έχει καταρτίσει Plan B για την αντιμετώπιση του σαρωτικού κύματος κορωνοϊού, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στον πληθυσμό.
Τα επείγοντα στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από ασθενείς με κορωνοϊό. Στη Σαγκάη και στο Πεκίνο στήνονται υπαίθριοι θάλαμοι στην είσοδο των νοσοκομείων για τη φροντίδα ασθενών με covid.
Ανάβουν φωτιές στην Κίνα και καίνε στους δρόμους τους νεκρούς από κορωνοϊό
Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού ανάβουν φωτιές σε δρόμους και πλατείες και ρίχνουν στην πυρά τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων, οι οποίοι έχασαν τη μάχη με την covid.
Τα γραφεία τελετών αδυνατούν να αναλάβουν νέες περιπτώσεις, την ώρα που κρεματόρια και νεκροτομεία είναι γεμάτα με νεκρούς.
Εικόνες που μετέδωσε το Sky News, δείχνουν ουρές με νεκροφόρες έξω από κρεματόρια, τα οποία λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η λίστα αναμονής είναι τεράστια, με τους συγγενείς να αδυνατούν να βρουν μια «κενή» ημερομηνία, προκειμένου να αποτεφρώσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Έτσι, επιλέγουν να ανάψουν φωτιά και να κάψουν τους νεκρούς τους.
In China, relatives got tired of waiting in line at the crematorium, so they burned the dead man right in the backyard. pic.twitter.com/ur2ICYJSfM
— liberdade (@obsuni) January 4, 2023
Οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Κίνα θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια
Την ίδια στιγμή, εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, παρουσιάζουν τα υγειονομικά στοιχεία που δημοσιεύει με το «σταγονόμετρο» η Κίνα.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι με βάση τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία κορωνοϊού σε άλλες χώρες του πλανήτη, οι νεκροί από covid στην Κίνα μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια τους επόμενους μήνες. Το Πεκίνο, πάντως, ισχυρίζεται ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Κίνα είναι μόλις 5.000 από τον τερματισμό της πολιτικής «zero covid».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.