COVID 19

Τι κρύβει η Κίνα από τον ΠΟΥ - Σε έξαρση ο κορωνοϊός (βίντεο)

Ποιες χώρες ενεργοποιούν μέτρα για τους ταξιδιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δίνη του κορωνοϊού η Κίνα μετά τον τερματισμό της «zero covid» πολιτικής
Στη δίνη του κορωνοϊού η Κίνα μετά τον τερματισμό της «zero covid» πολιτικής © EPA/POOL

Κορωνοϊός στην Κίνα - Έξαρση κρουσμάτων μετά το τέλος στην πολιτική «zero covid» - Δυσπιστία ΠΟΥ και μέτρα σε Ευρώπη και Αμερική

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσει την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Κίνα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν στην Κίνα αυτόν τον μήνα, μετά την άρση της αμφιλεγόμενης πολιτικής «zero covid», συμπεριλαμβανομένων των τακτικών μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στον πληθυσμό της.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που προχώρησαν σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και είδαν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ, η Κίνα δημοσιεύει υγειονομικά στοιχεία που δεν... συμβαδίζουν με βάση τον τεράστιο πληθυσμό της.

Chinese emergency wards overwhelmed by Covid cases as UK reviews travel restrictions

Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τα νοσοκομεία στην Κίνα έχουν «γονατίσει», καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάρα πολλά, την ώρα που αυξάνεται η κριτική στη «zero covid» πολιτική, η οποία δεν επέτρεψε στον ιό να κυκλοφορήσει στον γενικό πληθυσμό. Παράλληλα, οι επικριτές επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία για την αντιμετώπιση της αναπόφευκτης αύξησης των κρουσμάτων, όπως είχε συμβεί στο πρώτο κύμα κορωνοϊού όταν η Κίνα έχτιζε νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ στην Ουχάν -την πόλη απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έχουν όλες επιβάλει τεστ COVID για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, την ώρα που η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

«Για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου για την κατάσταση της COVID-19 στο έδαφος της #China, ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες» ανέφερε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε μήνυμά του στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ