Κοσμος

Κοροναϊός: Εντυπωσιακό time-lapse με την κατασκευή νοσοκομείου

Στην Ουχάν, στο επίκεντρο δηλαδή της επιδημίας του κοροναϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wuhan-hospital
Εργασίες για την κατασκευή νοσοκομείου στην Ουχάν

Νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάζουν οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κοροναϊού.

Ένα εντυπωσιακό time-lapse δείχνει την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει καταγραφεί στην κατασκευή νοσοκομείου στην Ουχάν της Κίνας, τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Το νοσοκομείο, που θα πάρει το όνομα Huoshenshan ή Νοσοκομείου του Ορεινού Θεού της Φωτιάς, βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Ουχάν, στο επίκεντρο δηλαδή της επιδημίας του κοροναϊού που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 80 άτομα στην Κίνα, έχει μολύνει πάνω από 2.800 και έχει εξαπλωθεί σε 14 άλλες χώρες και περιοχές.

Οι αρχές ανέθεσαν σε 4 κατασκευαστικές εταιρείες να διαθέσουν τις ημέρες των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς προκειμένου να κατασκευαστεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών, που θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα κατασκευάζει τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία για τον κοροναϊό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της απειλητικής ασθένειας. Δύο από τα επείγοντα έργα βρίσκονται στην Ουχάν, ένα στην κοντινή πόλη Χουανγκάνγκ και ένα στη Zhenzhou στην κεντρική επαρχία Henan της Κίνας.

Σε βίντεο από drone φαίνονται φορτηγά, εκσκαφείς και οικοδόμοι να εργάζονται στο εργοτάξιο του Νοσοκομείου Huoshenshan.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ