- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα «διπλά βιβλία» της Κίνας για τον κορωνοϊό φέρνουν περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες της
Καμία εμπιστοσύνη στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώνει το Πεκίνο
Κορωνοϊός στην Κίνα - Οι ΗΠΑ και τα άλλα κράτη που ενεργοποιούν μέτρα για τους ταξιδιώτες από το Πεκίνο
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας της για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο αναφορικά με την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού, μετέδωσαν Reuters και Bloomberg, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους. Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που τα νοσοκομεία στην Κίνα βουλιάζουν από ασθενείς με κορωνοϊό.
Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν ήδη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πως λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων στον ασιατικό γίγαντα των 1,41 δισεκ. κατοίκων.
Το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.
Έχουν πλέον γίνει «βουνό» οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Κίνα και την παντελή «έλλειψη» αξιόπιστων, «διαφανών δεδομένων» για αυτά, συμπεριλαμβανομένων «δεδομένων για την αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου, εξήγησαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι.
Νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα, καθώς ο ιός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα μετά την απόφαση να τερματιστεί απότομα η πολιτική «zero covid» στον απόηχο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Την τελευταία εβδομάδα η Κίνα ανακοίνωσε μόλις έναν θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσπιστία για τα υγειονομικά δεδομένα που ανακοινώνει, λαμβάνοντας υπόψιν την έξαρση του ιού.
Προαιρετικό τεστ για κορωνοϊό στο Μιλάνο σε ταξιδιώτες από την Κίνα
Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια της Λομβαρδίας στην Ιταλία ξεκίνησε τη Δευτέρα (26/12) προαιρετικά τεστ για τον κορωνοϊο στους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από την Κίνα.
Ειδικότερα, διενεργούνται τεστ PCR (μοριακά), ώστε να εντοπιστούν μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 210 τεστ με τη συναίνεση των επιβατών που έφθασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο το τελευταίο 48ωρο.
Το μέτρο παραμένει σε ισχύ μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.