Κοσμος

Εικόνα - σοκ από Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα

Δεν χωράει άλλους νεκρούς ούτε το νεκροταφείο ούτε το κρεματόριο του Μπέργκαμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα - σοκ από το Μπέργκαμο της Ιταλίας: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα
Εικόνα - σοκ από το Μπέργκαμο της Ιταλίας: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα © repubblica.it/

Σοκαριστική εικόνα από το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Στρατιωτικό κομβόι, 70 οχημάτων, μεταφέρει πτώματα νεκρών από τον κορωνοϊό. Δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Επιστρατεύτηκαν 70 στρατιωτικά οχήματα στο Μπέργκαμο για την ανάγκη της μεταφοράς των νεκρών του κορωνοϊού

Μια από τις πιο σοκαριστικές εικόνες από την πανδημία του κορωνοϊού έρχεται από το Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου στρατιωτικό κομβόι, 70 οχημάτων, μεταφέρει νεκρoύς από τον Covid-19.

Τη φωτογραφία δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα «La Repubblica» η οποία σχολιάζει μεταξύ άλλων: «Μια εικόνα πολεμικού σκηνικού στο κέντρο του Μπέργκαμο. Ένα μακρύ κομβόι στρατιωτικών φορτηγών στην οδό Μπόργκο Παλάτσο, που σταματά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το νεκροταφείο».

Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι η ίδια εικόνα εξελίσσεται και στο μοναδικό κρεματόριο της ιταλικής πόλης, το οποίο παραμένει αυτή την περίοδο ανοιχτό επί 24 ώρες, καθώς δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στον αριθμό των θανάτων από τον κορωναϊό. Πλέον στο νεκροταφείο της πόλης δεν υπάρχει άλλος χώρος για ταφές και η κατάσταση είναι απελπιστική, με τον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό να αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, ο συντάκτης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το Μπέργκαμο την πόλη που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ως την Ουχάν της Ιταλίας.

«Για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο, στο οποίο δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος, ήταν απαραίτητο τις τελευταίες ημέρες να παρατάξουμε τα φέρετρα των νεκρών έξω από την εκκλησία του κοιμητηρίου. Από χθες, η λύση που βρέθηκε  για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα κορωναϊού μεταφέρονται σε άλλες περιοχές: ξεκινώντας από την επαρχία Εμίλια Ρομάνια. Οι πρώτες αποστολές των φέρετρων έγιναν στη Μόντενα» αναφέρει η εφημερίδα.

Εικόνα - σοκ από το Μπέργκαμο της Ιταλίας: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα
Εικόνα - σοκ από το Μπέργκαμο της Ιταλίας: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα © repubblica.it/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ