Κοσμος

Λιοντάρια από την Ουκρανία βρήκαν καταφύγιο στη Δανία (εικόνες)

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από την εμπόλεμη ζώνη του Χαρκόβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ένα από τα τρία λιοντάρια που μεταφέρθηκαν στη Δανία από την Ουκρανία
Το ένα από τα τρία λιοντάρια που μεταφέρθηκαν στη Δανία από την Ουκρανία @TheLocalDenmark/Twitter

Στη Δανία τρία θηλυκά λιοντάρια από την Ανατολική Ουκρανία - Το ταξίδι από το Χάρκοβο με ενδιάμεση στάση την Πολωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη μεταφορά τριών θηλυκών λιονταριών από την Ουκρανία στη Δανία. Οι τρεις λέαινες βρήκαν καταφύγιο σε πάρκο άγριας ζωής της ευρωπαϊκής χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, τo Safari Park Κνούτεμποργκ παρέλαβε τα ζώα από την επαρχία του Χαρκόβου, στην Ανατολική Ουκρανία, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Και οι τρεις λέαινες υπεβλήθηκαν σε κτηνιατρικό έλεγχο που έδειξε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης Dyrenes Beskyttelse, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οι λέαινες είχαν ήδη απομακρυνθεί από το Οικοπάρκο Φίλνταμ κοντά στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα τον Αύγουστο. Στεγάστηκαν προσωρινά σε ζωολογικό κήπο στην Πολωνία.

Η βιολόγος Άνε Σόφι Μίλβανγκ από το Dyrenes Beskyttelse δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη που η περίπλοκη και επικίνδυνη απομάκρυνση των ζώων από την Ουκρανία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Ο μικρότερος ζωολογικός κήπος βρισκόταν στη μέση μιας εμπόλεμης ζώνης και οι λέαινες κινδύνευαν από υποσιτισμό» ανέφερε.

Στη Δανία οι λέαινες έχουν τον δικό τους χώρο στο μεγάλο περιφραγμένο χώρο με τίγρεις στο Κνούτεμποργκ. Σύμφωνα με το Safari Park, αυτή είναι η πρώτη φορά που λιοντάρια ζουν μόνιμα στο Κνούτεμποργκ.

Από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία η κατάσταση σε ζωολογικούς κήπους της πολύπαθους χώρας έγινε απελπιστική για τα ζώα. Ορισμένοι κατάφεραν να σώσουν τα ζώα αποκλειστικά και μόνο χάρη στη βοήθεια Ουκρανών και ξένων εθελοντών, όπως συνέβη στον ζωολογικό κήπο του Μικολάιβ στα νότια της Ουκρανίας, όπου πλήθος ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου αγόραζε ηλεκτρονικά εισιτήρια για να στηρίξει με χρήματα την τιτάνια προσπάθεια που γινόταν. Η συγκεκριμένη πόλη δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς, καθώς οι Ρώσοι προσπάθησαν να την καταλάβουν, προκειμένου να αποτελέσει «προγεφύρωμα» για τη μεγάλη επίθεση στην Οδησσό.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε γίνει viral στα social media ένας θηλυκός χιμπατζής που δραπέτευσε από ζωολογικό κήπο στο Χάρκοβο.  Η Chichi επέστρεψε τελικά με κίτρινο αδιάβροχο μπουφάν και πάνω σε ποδήλατο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ