- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Ερντογάν κατήργησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Περισσότεροι από 2 εκατομ. εργαζόμενοι αμέσως στη σύνταξη
Τουρκία: Ο πρόεδρος ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν κατήργησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατήργησε σήμερα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μια απόφαση που θα επιτρέψει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη, λιγότερους από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο.
Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προχώρησε σε γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για να κερδίσει και πάλι την υποστήριξη των ψηφοφόρων, η οποία έχει διαβρωθεί από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.
Τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης ήταν μέχρι σήμερα τα 58 έτη για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες. Δεν είναι σαφές πόσο θα στοιχίσει το νέο σύστημα όμως ο Ερντογάν είπε ότι 2,25 εκατομμύρια άνθρωποι δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν αμέσως.
Σήμερα οι συνταξιούχοι στην Τουρκία ανέρχονται σε 13,9 εκατομμύρια.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν εδώ και πολλά χρόνια ζητώντας να καταργηθούν τα ηλικιακά όρια και να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας. Η απόφαση αναμένεται ότι θα δώσει μια ώθηση στον Ερντογάν πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου.
Στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει καταστείλει τις διαφωνίες και τα τελευταία χρόνια υιοθέτησε μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική που έριξε τη λίρα στο ένα δέκατο της αξίας της έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με την ισοτιμία της πριν από μια δεκαετία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.