Κοσμος

Παρίσι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης 3 Κούρδων από 69χρονο

Η στιγμή που ο δράστης ακινητοποιείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι - Εκτέλεση Κούρδων από 69χρονο ρατσιστή
© Youtube

Παρίσι: Βίντεο - ντοκουμέντο με τον 69χρονο εκτελεστή - Η ανάκριση, το σχέδιο εξόντωσης μεταναστών και η ομολογία

Σε βίντεο - ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 69χρονος μπαίνει σε κουρείο στο Παρίσι το πρωί της Πέμπτης (22.12) και εκτελεί τους τρεις Κούρδους. 

Στο βίντεο διακρίνεται ο 69χρονος, που φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν, να μπαίνει σε ένα κουρείο, κοντά στο πολιτιστικό κέντρο όπου άνοιξε πυρ και να κραδαίνει το όπλο του απειλώντας όσους βρίσκονταν σε αυτό. Μάλιστα, φαίνεται να τους αναζητά μέσα στην επιχείρηση και να μπαίνει στο εσωτερικό της μέχρι να φτάσει κοντά τους και να τους εκτελέσει. 

Attaque à Paris : la communauté kurde reste sous le choc

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που βρήκε το φως της δημοσιότητας, ο 69χρονος φαίνεται να έχει εξουδετερωθεί και ακινητοποιηθεί από άτομα που βρίσκονταν κοντά στο κουρείο. 

Παρίσι - Εκτέλεση Κούρδων από 69χρονο: «Αισθάνομαι παθολογικό μίσος για τους ξένους»

Ο 69χρονος δράστης κατά τη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχθηκε ότι αισθάνεται «παθολογικό μίσος για τους ξένους». Ο εκτελεστής κατηγορείται ότι σκότωσε την Εμινέ Καρά, στέλεχος του Κινήματος των Κουρδισσών στη Γαλλία, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας Μιρ Περβέρ. Άλλοι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν, αλλά η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Τα πέντε από τα έξι θύματα είχαν τουρκική υπηκοότητα και ένας τη γαλλική.

Από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι των γονιών του 69χρονου, όπου ζούσε και ο ίδιος, δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι συνδεόταν με κάποια εξτρεμιστική ομάδα. Κατά την ανάκρισή του υποστήριξε ότι «το μίσος του για τους ξένους έγινε παθολογικό» έπειτα από μια διάρρηξη στο σπίτι του, το 2016, ότι πάσχει από κατάθλιψη και έχει αυτοκτονικές τάσεις «αλλά πριν αυτοκτονήσω ήθελα πάντα να σκοτώσω μετανάστες, ξένους, έπειτα από εκείνη τη διάρρηξη». Ο 69χρονος φέρεται να είπε ότι ήθελε να σκοτώσει Κούρδους επειδή «κρατούσαν αιχμαλώτους κατά τη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αντί να τους σκοτώσουν», προσθέτοντας ότι στόχευε να χρησιμοποιήσει όλα τα πυρομαχικά που είχε «και να αυτοκτονήσει με την τελευταία σφαίρα» αλλά τον σταμάτησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ