- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τους όρους μιας διαπραγμάτευσης θέτει η Μόσχα
Το μήνυμα προς τη Δύση που έστειλε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Ουκρανία - Σεργέι Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος του πολέμου»
Έτοιμη να συζητήσει το τέλος του πολέμου με την Ουκρανία, αρκεί να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, παρουσιάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ. «Εάν τώρα υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς να σταματήσει αυτή η σύγκρουση, εκπληρώνοντας παράλληλα τις απολύτως νόμιμες απαιτήσεις μας, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε», δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διεθνές φόρουμ ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας.
«Η Δύση είναι αυτή που έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί μας. Έχει χτίσει ένα τείχος, σε γενικές γραμμές. Εμείς απλώς διατηρούμε επαφή με όσους είναι έτοιμοι γι' αυτό», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
«Όταν και αν δούμε ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις χώρες και τους οργανισμούς, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σε θέση να δουν λίγο πέρα από διετείς εκλογικούς κύκλους, λίγο πιο βαθιά από την επιθυμία να στείλουν τον γιο κάποιου στη φυλακή ή, αντίθετα, να αποδείξουν την ανικανότητα κάποιου αλλά να μην κάνουν τίποτα πέρα από αυτό, τότε θα είμαστε, φυσικά, έτοιμοι για μια σοβαρή συζήτηση. Είμαστε πάντα έτοιμοι να μιλήσουμε με λογικούς ανθρώπους από την κοινότητα των εμπειρογνωμόνων», σημείωσε ο Λαβρόφ.
Παράλληλα, τόνισε ακόμα ότι δεν είναι η Ρωσία αυτή που έχει μετατρέψει σε «τραγωδία» την τρέχουσα κατάσταση,
«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια τραγωδία για τον δυτικό πολιτισμό, για το δυτικό σύστημα της παγκόσμιας τάξης, το οποίο στηρίχθηκε στις αρχές της παγκοσμιοποίησης που είχαν προτάξει οι Αμερικανοί. Οι αρχές αυτές έχουν απαξιωθεί πλήρως ως ένα αναξιόπιστο σύστημα που δεν είναι σε θέση να σεβαστεί και να διατηρήσει τις δικές του αρχές και τους μηχανισμούς που επιβάλλει σε όλους τους άλλους», δήλωσε ο Λαβρόφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.