Κοσμος

Είναι φίλοι δι’ αλληλογραφίας από το 1930 - Έκλεισαν τα 100, αλλά παραμένουν σε επαφή

Η συγκινητική ιστορία της μακροχρόνιας φιλίας του Τζεφ και της Σελέστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιστολές δύο φίλοι που αλληλογραφούν από τη δεκαετία του 1930 - Η επικοινωνία ξεκίνησε στα 20 τους χρόνια.
Παραμένουν σε επαφή έχοντας και οι δύο κλείσει τα 100 ο Τζεφ και η Σελέστα © BBC News

Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιστολές δύο φίλοι που αλληλογραφούν από τη δεκαετία του 1930 - Η επικοινωνία ξεκίνησε στα 20 τους χρόνια.

Δύο άνθρωποι που διατηρούν φιλία δι’ αλληλογραφίας από τη δεκαετία του 1930 εξακολουθούν να ανταλλάσσουν επιστολές και να παραμένουν σε επαφή, αγκαλιάζοντας πλέον και την τεχνολογία, παρότι έχουν αμφότεροι κλείσει τα 100 χρόνια ηλικίας.

Ο Τζεφ Μπανκς, από το Ντέβον της Αγγλίας, άρχισε να γράφει στην Αμερικανίδα Σελέστα Μπερν, αφού του δόθηκαν τα στοιχεία της το 1938.

Η επικοινωνία, που ξεκίνησε στα 20 τους, εξακολουθεί να είναι ισχυρή μεταξύ του Χόνιτον και του Τέξας.

Και οι δύο είπαν επίσης ότι σχεδίαζαν να διατηρήσουν τη μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλληλογραφία τους ξεκίνησε όταν ήταν στα 20 τους, ως μέρος ενός εκπαιδευτικού πρότζεκτ, στόχος του οποίου ήταν να φέρει σε επαφή Βρετανούς και Αμερικανούς φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που μεσολάβησαν, τα γράμματά τους συνέχισαν να διασχίζουν τον Ατλαντικό.

Τα τελευταία χρόνια, το στιλό και το χαρτί έδωσαν τη θέση τους στα email, με τη βοήθεια των παιδιών τους, ενώ πλέον αξιοποιούν και την τεχνολογική δυνατότητα για βιντεοκλήσεις.

Οι δύο αειθαλείς επιστολογράφοι συναντήθηκαν επίσης προσωπικά, όταν ο κύριος Μπανκς επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη το 2002.

Ο κύριος Τζεφ Μπανκς είπε ότι ήταν «πηγή μεγάλης ικανοποίησης να της γράφω όλα αυτά τα χρόνια».

Είπε: «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. Ανταλλάσσουμε ιστορίες και μου κάνει πολύ καλό να τη μιλάω».

Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιστολές δύο φίλοι που αλληλογραφούν από τη δεκαετία του 1930 - Η επικοινωνία ξεκίνησε στα 20 τους χρόνια.
Οι εκατοντάχρονοι επιστολογράφοι σχεδιάζουν να διατηρήσουν τη μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει για όσο το δυνατόν περισσότερο © BBC News

Όμως, με μια τόσο μακροχρόνια φιλία μεταξύ ενός αγοριού από την Αγγλία και ενός κοριτσιού από τις ΗΠΑ, έχει τεθεί το ερώτημα αν υπήρξε ποτέ κάποιο ειδύλλιο μεταξύ τους.

Η Σελέστα Μπερν απέκρουσε γρήγορα ερωτήσεις αυτού του είδους: «Όχι, είμαστε απλώς φίλοι, όπως οι άνθρωποι που μένουν σε γειτονικά σπίτια».

«Ρωτάτε ο ένας τον άλλο πώς τα πάτε, λέτε δυο λόγια και μετά πηγαίνετε και οι δύο στη δουλειά σας.

«Δεν υπήρχαν πράγματα που ήταν "παγκόσμια", ήμασταν απλώς κανονικοί γείτονες».

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ