- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η χούντα της Μιανμάρ κρατά την Αούνγκ Σαν Σου Τσι σε μια καλύβα μέσα στη ζούγκλα
Τι αναφέρει ο στενός της συνεργάτης
Μιανμάρ: Στη ζούγκλα κρατείται η νομπελίστα Αούνγκ Σαν Σου Τσι
Η Αουνγκ Σαν Σου Τσι κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης και άλλοτε ισχυρή γυναίκα της Μιανμάρ κρατείται σε απομόνωση σε μια ασβεστωμένη καλύβα από τσιμεντόλιθους χωρίς περσίδες σε ένα στρατόπεδο σε ένα ξέφωτο της ζούγκλας, σύμφωνα με έναν από τους λίγους ανθρώπους που την έχουν δει μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου έτους.
Ο Σον Τέρνελ πρώην οικονομικός σύμβουλος της καθαιρεθείσας ηγέτιδας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι αρχές είχαν ανεγείρει περίπου 12 πύργους αποκλεισμού κινητής τηλεφωνίας γύρω από το χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπλέγματος γύρω από την καλύβα της.
Η Σου Τσι – η κυβέρνηση της οποίας ανατράπηκε από το στρατό με το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021– έχει ήδη καταδικαστεί τους τελευταίους μήνες σε ποινή έξι χρόνων κάθειρξης. Συνολικά τη βαρύνουν 18 κατηγορίες και αν κριθεί ένοχη για όλες κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 190 χρόνια κάθειρξη. Η Σου Τσι παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μιανμάρ, αν και η διεθνής της εικόνα επλήγη επειδή δεν υπερασπίστηκε τη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια από τις διώξεις που υπέστη από τον βιρμανικό στρατό.
Ο Αυστραλός ακαδημαϊκός, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε μαζί με την 77χρονη Σου Τσι πιστεύει ότι αυτά είχαν σκοπό να αποτρέψουν την εμφάνιση οποιασδήποτε φωτογραφίας της. H μαρτυρία του Αυστραλού προσφέρει μια σπάνια ματιά στην καθημερινή ζωή υπό κράτηση της εκδιωχθείσας ηγέτιδας της Μιανμάρ, της οποίας ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία κέρδισε την επανεκλογή για δεύτερη θητεία λίγο πριν από το πραξικόπημα. Το καθεστώς έχει απαγορεύσει στους δικηγόρους της να μιλήσουν στον Τύπο.
Σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων, μια ομάδα εκστρατείας, το καθεστώς του Μιν Αούνγκ Χλάινγκ έχει σκοτώσει περισσότερους από 3.400 ανθρώπους και έχει φυλακίσει χιλιάδες άλλους από το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.