- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποντικούς κατηγορεί η αστυνομία για την «εξαφάνιση» 200 κιλών κάνναβης
«Είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία», ισχυρίζονται οι αρχές της Ινδίας
Η αστυνομία της Ινδίας δηλώνει ότι τρωκτικά έφαγαν 200 κιλά κατασχεθείσας κάνναβης - Ποια λύση προτείνεται για να προστατευθούν τα αποθέματα
Η αστυνομία της Ινδίας κατηγορεί ποντικούς για την καταστροφή σχεδόν 200 κιλών κάνναβης, που κατασχέθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών και φυλάσσονταν σε αστυνομικά τμήματα.
«Οι ποντικοί είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία. Είναι δύσκολο να προστατέψεις το ναρκωτικό από αυτούς», δήλωσαν σε δικαστήριο στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, του βόρειου τμήματος της χώρας.
Το δικαστήριο είχε ζητήσει από την αστυνομία να προσκομίσει το απόθεμα ως αποδεικτικό στοιχείο σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Ο δικαστής ανέφερε τρεις περιπτώσεις στις οποίες η μαριχουάνα καταστράφηκε από τρωκτικά.
Ο δικαστής Σαντζέι Τσοντχάρι είπε ότι όταν το δικαστήριο ζήτησε από την αστυνομία να προσκομίσει το κατασχεθέν ναρκωτικό ως αποδεικτικό στοιχείο, ενημερώθηκε ότι 195 κιλά κάνναβης είχαν «καταστραφεί» από ποντικούς.
Ποντικούς κατηγορεί η αστυνομία για την «εξαφάνιση» 200 κιλών κάνναβης - Οι ομοιότητες με άλλες υποθέσεις
Σε μια άλλη υπόθεση που αφορούσε 386 κιλά ναρκωτικών, η αστυνομία υπέβαλε αναφορά λέγοντας ότι «κάποια» από την κάνναβη «φαγώθηκε από τους ποντικούς».
Ο δικαστής Τσοντχάρι είπε ότι περίπου 700 κιλά μαριχουάνας που κατασχέθηκαν από την αστυνομία βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα στην περιοχή Ματούρα και ότι «όλα ήταν υπό κίνδυνο επίθεσης τρωκτικών».
Είπε ότι η αστυνομία δεν είχε καμία τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς οι ποντικοί ήταν πολύ μικροί.
Ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα κατασχεθέντα αγαθά από «τέτοια ατρόμητα ποντίκια», πρόσθεσε, ήταν να δημοπρατηθούν τα φάρμακα σε ερευνητικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Σινγκ, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Ματούρα, είπε στους δημοσιογράφους ότι μέρος της μαριχουάνας που ήταν αποθηκευμένη σε αστυνομικά τμήματα της δικαιοδοσίας του, είχε «καταστραφεί λόγω έντονων βροχοπτώσεων» και δεν καταστράφηκε από ποντικούς.
Το 2018, οκτώ Αργεντινοί αστυνομικοί απολύθηκαν αφού κατηγόρησαν ποντίκια για την εξαφάνιση μισού τόνου κάνναβης από μια αστυνομική αποθήκη.
Αλλά οι ειδικοί αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι τα ζώα ήταν απίθανο να μπερδέψουν το φάρμακο με το φαγητό και «αν το είχε φάει μια μεγάλη ομάδα ποντικών, θα είχαν βρεθεί πολλά πτώματα στην αποθήκη».
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι όταν σε εργαστηριακούς αρουραίους δόθηκε ζύμη με κάνναβη, «έτειναν να γίνονται λιγότερο δραστήριοι και η θερμοκρασία του σώματός τους επίσης μειώθηκε».
Το 2017, η αστυνομία στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ είχε κατηγορήσει τους αρουραίους για την κατανάλωση χιλιάδων λίτρων κατασχεμένου αλκοόλ, ένα χρόνο αφότου η πολιτεία απαγόρευσε την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ.
Το 2018, τεχνικοί που έφτασαν για να επιδιορθώσουν μια δυσλειτουργική ταμειακή μηχανή στην πολιτεία Άσαμ διαπίστωσαν ότι χαρτονομίσματα αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων ρουπιών (14.691 δολαρίων), είχαν σκιστεί - και οι ύποπτοι ένοχοι ήταν ποντικοί.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.