Κοσμος

Ποντικούς κατηγορεί η αστυνομία για την «εξαφάνιση» 200 κιλών κάνναβης

«Είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία», ισχυρίζονται οι αρχές της Ινδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αστυνομία της Ινδίας δηλώνει ότι τρωκτικά έφαγαν 200 κιλά κατασχεθείσας κάνναβης - Ποια λύση προτείνεται για να προστατευθούν τα αποθέματα.
Η αστυνομία της Ινδίας αποδίδει την καταστροφή σχεδόν 200 κιλών κάνναβης σε επίθεση τρωκτικών © Unsplash

Η αστυνομία της Ινδίας δηλώνει ότι τρωκτικά έφαγαν 200 κιλά κατασχεθείσας κάνναβης - Ποια λύση προτείνεται για να προστατευθούν τα αποθέματα

Η αστυνομία της Ινδίας κατηγορεί ποντικούς για την καταστροφή σχεδόν 200 κιλών κάνναβης, που κατασχέθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών και φυλάσσονταν σε αστυνομικά τμήματα.

«Οι ποντικοί είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία. Είναι δύσκολο να προστατέψεις το ναρκωτικό από αυτούς», δήλωσαν σε δικαστήριο στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, του βόρειου τμήματος της χώρας.

Το δικαστήριο είχε ζητήσει από την αστυνομία να προσκομίσει το απόθεμα ως αποδεικτικό στοιχείο σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δικαστής ανέφερε τρεις περιπτώσεις στις οποίες η μαριχουάνα καταστράφηκε από τρωκτικά.

Ο δικαστής Σαντζέι Τσοντχάρι είπε ότι όταν το δικαστήριο ζήτησε από την αστυνομία να προσκομίσει το κατασχεθέν ναρκωτικό ως αποδεικτικό στοιχείο, ενημερώθηκε ότι 195 κιλά κάνναβης είχαν «καταστραφεί» από ποντικούς.

Ποντικούς κατηγορεί η αστυνομία για την «εξαφάνιση» 200 κιλών κάνναβης - Οι ομοιότητες με άλλες υποθέσεις

Σε μια άλλη υπόθεση που αφορούσε 386 κιλά ναρκωτικών, η αστυνομία υπέβαλε αναφορά λέγοντας ότι «κάποια» από την κάνναβη «φαγώθηκε από τους ποντικούς».

Ο δικαστής Τσοντχάρι είπε ότι περίπου 700 κιλά μαριχουάνας που κατασχέθηκαν από την αστυνομία βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα στην περιοχή Ματούρα και ότι «όλα ήταν υπό κίνδυνο επίθεσης τρωκτικών».

Είπε ότι η αστυνομία δεν είχε καμία τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς οι ποντικοί ήταν πολύ μικροί.

Ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα κατασχεθέντα αγαθά από «τέτοια ατρόμητα ποντίκια», πρόσθεσε, ήταν να δημοπρατηθούν τα φάρμακα σε ερευνητικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Σινγκ, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Ματούρα, είπε στους δημοσιογράφους ότι μέρος της μαριχουάνας που ήταν αποθηκευμένη σε αστυνομικά τμήματα της δικαιοδοσίας του, είχε «καταστραφεί λόγω έντονων βροχοπτώσεων» και δεν καταστράφηκε από ποντικούς.

Το 2018, οκτώ Αργεντινοί αστυνομικοί απολύθηκαν αφού κατηγόρησαν ποντίκια για την εξαφάνιση μισού τόνου κάνναβης από μια αστυνομική αποθήκη.

Αλλά οι ειδικοί αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι τα ζώα ήταν απίθανο να μπερδέψουν το φάρμακο με το φαγητό και «αν το είχε φάει μια μεγάλη ομάδα ποντικών, θα είχαν βρεθεί πολλά πτώματα στην αποθήκη».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι όταν σε εργαστηριακούς αρουραίους δόθηκε ζύμη με κάνναβη, «έτειναν να γίνονται λιγότερο δραστήριοι και η θερμοκρασία του σώματός τους επίσης μειώθηκε».

Το 2017, η αστυνομία στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ είχε κατηγορήσει τους αρουραίους για την κατανάλωση χιλιάδων λίτρων κατασχεμένου αλκοόλ, ένα χρόνο αφότου η πολιτεία απαγόρευσε την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ.

Το 2018, τεχνικοί που έφτασαν για να επιδιορθώσουν μια δυσλειτουργική ταμειακή μηχανή στην πολιτεία Άσαμ διαπίστωσαν ότι χαρτονομίσματα αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων ρουπιών (14.691 δολαρίων), είχαν σκιστεί - και οι ύποπτοι ένοχοι ήταν ποντικοί.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ