Κοσμος

Ήρωες γιατροί στην Ουκρανία κάνουν μεταμοσχεύσεις οργάνων στο σκοτάδι (βίντεο)

Σώζουν ζωές την ώρα που οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατροί στην Ουκρανία χειρουργούν εν μέσω black out σε νοσοκομείο στο Κίεβο
Γιατροί στην Ουκρανία χειρουργούν εν μέσω black out σε νοσοκομείο στο Κίεβο © YouTube

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χειρουργεία σε νοσοκομεία χωρίς ρεύμα - Μεταμοσχεύσεις οργάνων στο σκοτάδι

Οι γιατροί στην Ουκρανία δεν ανέβαλαν χειρουργεία κατά τη διάρκεια του μπλακ άουτ, που προκλήθηκε από το ρωσικό σφυροκόπημα στις 23 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό Υπουργείο Υγείας, στην πόλη Λβιβ πραγματοποιήθηκαν 9 μεταμοσχεύσεις οργάνων μέσα σε 30 ώρες.

«Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, συκωτιού και έξι νεφρών. Στις εγχειρήσεις αυτές εργάστηκαν ομάδες αποτελούμενες από εκατοντάδες γιατρούς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Την ίδια στιγμή στο ογκολογικό κέντρο στην περιφέρεια Τσερκάσσκι έγιναν δύο εγχειρήσεις μεταμόσχευσης νεφρών. «Οι δύο μεταμοσχεύσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο. Το νοσοκομείο λειτουργούσε με γεννήτριες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το βίντεο από το Κίεβο με την εγχείρηση καρδιάς στο σκοτάδι

Η δημοσιογράφος του BBC News Ukraina Μιροσλάβα Πέτσα δήλωσε ότι γιατροί στο Κίεβο πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε παιδί, όταν κόπηκε το ρεύμα στο νοσοκομείο. Το χειρουργείο συνεχίστηκε, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι γεννήτριες και οι γιατροί χρησιμοποίησαν φακούς κεφαλής.

«Ένα παιδί στο Κίεβο υποβαλλόταν σε εγχείρηση καρδιάς, όταν τα φώτα στο χειρουργείο έσβησαν ξαφνικά. Με αυτόν τον τρόπο οι ουκρανοί γιατροί πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αυτές τις ημέρες σε καταφύγια, φορώντας φακούς κεφαλής» έγραψε η Πέτσα που ανέβασε βίντεο στο Twitter με τον διευθυντή του Καρδιολογικού Κέντρου του Κιέβου Μπορίς Τοντούροφ.

Heart Surgery in Kyiv. Child is Being Operated on & Power Goes Off Due to a Russian Missile Attack

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ