- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιρανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Νάιντ Ταγκάβι, επέστρεψε στη φυλακή
Στα 67 της χρόνια
Εκ νέου φυλακίστηκε η γερμανοϊρανή αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάιντ Ταγκάβι - Είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας
Η γερμανοϊρανή αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάιντ Ταγκάβι, στην οποία είχε επιτραπεί τον Ιούλιο να βγει από τη φυλακή του Ιράν όπου κρατείτο επί σχεδόν δυο χρόνια προκειμένου να της προσφερθεί ιατρική θεραπεία, φυλακίστηκε εκ νέου, έκανε γνωστό χθες Κυριακή η κόρη της.
«Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η ιατρική θεραπεία της, όμως με το κεφάλι ψηλά, η μητέρα μου Νάιντ Ταγκάβι αναγκάστηκε να επιστρέψει στη φυλακή Εβίν (χθες) Κυριακή 13η Νοεμβρίου», ανέφερε η Μάριαμ Κλάρεν μέσω Twitter.
Η κυρία Ταγκάβι, 67 ετών, η οποία υπερασπίζεται για χρόνια τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, ιδίως αυτά τα γυναικών, είχε συλληφθεί στο διαμέρισμά της στην Τεχεράνη τη 16η Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Internationale Gesellschaft für Menschenrechte, IGFM).
Η αρχιτεκτόνισσα, που κατηγορήθηκε πως «έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους», καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2021 να εκτίσει κάθειρξη 10 ετών και 8 μηνών, διότι επίσης ανήκε σε «παράνομη οργάνωση» και επιδιδόταν σε «προπαγάνδα» εναντίον του κληρικαλιστικού καθεστώτος.
Σύμφωνα με την κόρη της, η ακτιβίστρια έχει πολλαπλή δισκοπάθεια στον λαιμό και στην πλάτη και σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα στο αριστερό της χέρι.
Η κυρία Ταγκάβι πάσχει επίσης από διαβήτη τύπου 2 και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ αφότου προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό τον Ιούλιο του 2021.
Το Ιράν βιώνει κύμα διαδηλώσεων και αιματηρής καταστολής τους μετά τον θάνατο τη 16η Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, ιρανής κουρδικής καταγωγής, 22 ετών, που συνελήφθη τρεις ημέρες νωρίτερα από την αστυνομία ηθών, διότι δεν φόραγε «σωστά» τη μαντίλα της, παραβίαζε τον εξαιρετικά αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες στην Ισλαμική Δημοκρατία.
«Μετά τον θάνατο (της νεαρής) στα χέρια της αστυνομίας και με το επαναστατικό κίνημα σε εξέλιξη στο Ιράν, ο κόσμος ολόκληρος γίνεται μάρτυρας των αντιποίνων αυτού του απάνθρωπου καθεστώτος», στηλίτευσε η Μάριαμ Κλάρεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.