Κοσμος

Αστυνομικοί στο Κάνσας έσωσαν βρέφος με CPR (βίντεο)

«Το μωρό ήταν τόσο μικρό, που έμοιαζε με κούκλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astynomikos

Πληθαίνουν τα κρούσματα RSV σε βρέφη στην Αμερική - Το περιστατικό με τη διάσωση ενός παιδιού στο Κάνσας

Καθώς τα κρούσματα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αυξάνονται μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ, δύο αστυνομικοί του Κάνσας Σίτι είδαν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του και ανέλαβαν γρήγορα δράση για να σώσουν τη ζωή ενός βρέφους ενός μηνός.

Οι αστυνομικοί Richard DuChaine και Charles Owen έσπευσαν στο σπίτι της Tajanea Allen την περασμένη εβδομάδα, όταν η κόρη της, Kamiyah, ενός μηνός, σταμάτησε να αναπνέει.

Το περιστατικό, το οποίο κατέγραψε η body camera, δείχνει και τους δύο αστυνομικούς να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο μικροσκοπικό βρέφος. «Το μωρό ήταν τόσο μικρό, που έμοιαζε με κούκλα», δήλωσε ο Owen στο TODAY.

«Ήταν σίγουρα μια τρομακτική στιγμή», πρόσθεσε ο DuChaine. Πραγματοποίησε συμπιέσεις του θώρακα του βρέφους και ωθήσεις στην πλάτη για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, αλλά δεν ανταποκρινόταν - μέχρι που ως εκ θαύματος άρχισε να αναπνέει ξανά.

«Αναπνέει τώρα», είπε ένας από τους αστυνομικούς στο υλικό της κάμερας σώματος. «Αναπνέει».

Hero Officers Help Save Baby With RSV Who Stopped Breathing

Η Kamiyah μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου παρέμεινε για σχεδόν μια εβδομάδα καθώς ανάρρωνε από τον RSV.

«Ακούς για τον RSV, αλλά όταν τον βλέπεις από κοντά, είναι πολύ τρομακτικό», δήλωσε ο Owen.

Ο RSV είναι μια αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τον ιό αναρρώνουν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά μπορεί να είναι σοβαρός σε βρέφη και μικρά παιδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ