Πώς η επίθεση κατά του συζύγου της θα επηρεάσει την αποχώρηση της Νάνσι Πελόζι από το Κογκρέσο
Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και η επίθεση στον σύζυγό της - Πώς θα επηρεάσει την απόφασή της σχετικά με το αν θα αποχωρήσει από το Κογκρέσο
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι η γνώση πως εκείνη ήταν ο στόχος της επίθεσης που δέχθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της από άνδρα με σφυρί, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι τους, της προκαλεί ιδιαίτερο πόνο και ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει την απόφασή της για το πότε θα συνταξιοδοτηθεί από το Κογκρέσο.
Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN μετά τον τραυματισμό του συζύγου της στο κεφάλι και αλλού από την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι έχει την ίδια πηγή με εκείνη που οδήγησε τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.
Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Πελόζι θυμήθηκε τη στιγμή που την ξύπνησαν από την αστυνομία του Καπιτωλίου στο διαμέρισμά της στην Ουάσινγκτον το πρωί που ο 82χρονος σύζυγός της δέχθηκε την επίθεση για να την ενημερώσουν για την βίαιη διάρρηξη στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο.
«Για μένα αυτό που είναι όντως σκληρό», σημείωσε η επίσης 82χρονη Πελόζι, είναι το να γνωρίζει ότι εκείνη ήταν ο στόχος του εισβολέα. «Διότι ο Πολ δεν ήταν ο στόχος και αυτός είναι που πληρώνει το τίμημα».
Στην ερώτηση του παρουσιαστή του CNN Άντερσον Κούπερ αν έχει αποφασίσει αν θα αποσυρθεί από το Κογκρέσο και τη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν οι Δημοκρατικοί χάσουν την ισχνή τους πλειοψηφία στο σώμα αυτό στις ενδιάμεσες εκλογές που διεξάγονται σήμερα στις ΗΠΑ, η Πελόζι πρόβαλλε αντιρρήσεις.
Ωστόσο του είπε «πρέπει να πω ότι η απόφασή μου θα επηρεαστεί από αυτό που συνέβη». Όταν την πίεσε ο Κούπερ να πει αν αναφερόταν στην επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγός της, η Πελόζι απάντησε: «Ναι».
«Και θα επηρεαστεί από -αλλά- επιτρέψτε μου να πω αυτό», πρόσθεσε χωρίς να τελειώσει τη φράση της παρά σημειώνοντας ότι αισθάνεται "ευλογημένη" για τα 35 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας της στη Βουλή.
Τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν οι εισαγγελείς με τις κατηγορίες κατά του υπόπτου αναφέρουν ότι ο 42χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Ντιπάπε δήλωσε στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του ότι σχεδίαζε να απαγάγει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, να την ανακρίνει και να της σπάσει τα γόνατα αν «έλεγε ψέματα».
Ο Ντιπάπε κατηγορείται ότι διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους, ξύπνησε τον Πολ Πελόζι και του ζητούσε να δει την πρόεδρο, η οποία είχε επιστρέψει το προηγούμενο βράδυ στην Ουάσινγκτον.
Ο Πελόζι κατάφερε να καλέσει το τηλέφωνο άμεσης βοήθειας και η αστυνομία έφτασε ακριβώς την ώρα που ο εισβολέας χτυπούσε τον Πελόζι στο κεφάλι με σφυρί, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Στον Ντιπάπε απαγγέλθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο για απόπειρα απαγωγής και επίθεση. Σε πολιτειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας ο ύποπτος δήλωσε αθώος σε ξεχωριστές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με φονικό όπλο, διάρρηξη, κακοποίηση ηλικιωμένου, παράνομη κράτηση και απειλή κατά δημόσιου λειτουργού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.