Daily Mail: Στο στόχαστρο Ρώσων κατασκόπων η Λιζ Τρας
Σύμφωνα με το δημοσίευμα την παρακολουθούσαν πριν γίνει πρωθυπουργός
Βρετανία: Ρώσοι παρακολουθούσαν τη Λιζ Τρας πριν γίνει πρωθυπουργός – Είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες
Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας στο διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα μεταδίδει ότι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο προσωπικό τηλέφωνο της Τρας, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για πράκτορες που εικάζεται ότι ενεργούσαν για λογαριασμό του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες λεπτομέρειες» των διαβουλεύσεων της Τρας με ξένους συμμάχους, πέραν των προσωπικών μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν με τον στενό συνεργάτη της, τον Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το δημοσίευμα.
Τα μηνύματα φέρονται να αφορούσαν συζητήσεις της τότε επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων, υποστηρίζει η Daily Mail.
Η βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρκέστηκε να δηλώσει πως «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά συστήματα για την προστασία από κυβερνοαπειλές. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές ενημερώσεις σε υπουργούς για ζητήματα ασφαλείας και δίδονται συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και τον μετριασμό των κυβερνοαπειλών».
Η παραβίαση του προσωπικού τηλεφώνου της Λιζ Τρας ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αναφέρει η Daily Mail.
Η Τρας εξελέγη πρωθυπουργός αλλά παραιτήθηκε ύστερα από μόλις 44 ημέρες. Την διαδέχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι τα μηνύματα στα οποία απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ περιελάμβαναν επικρίσεις των Τρας και Κουάρτενγκ για τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, υπογραμμίζοντας «ενδεχόμενο κίνδυνο εκβιασμού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.