Κοσμος

Η Ρωσία «τρέχει» να επισκευάσει τη γέφυρα στην Κριμαία (βίντεο)

Συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς καθώς πλησιάζει η «μάχη της Χερσώνας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκίνησαν οι ρωσικές επισκευές στη γέφυρα της Κριμαίας
Ξεκίνησαν οι ρωσικές επισκευές στη γέφυρα της Κριμαίας © YouTube/The Sun

Καρέ καρέ οι επισκευές στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία μετά την ισχυρή έκρηξη

Βίντεο με τις επισκευές στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, στο τμήμα που καταστράφηκε μετά την ισχυρή έκρηξη, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα συνεργεία επισκευάζουν τη γέφυρα στην Κριμαία, την ώρα που η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά στα υπόλοιπα ρεύματα.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, οι εργασίες στη γέφυρα του Κερτς θα έχουν ολοκληρωθει μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.

Repairs underway on Kerch bridge damaged by explosions in Crimea

Γέφυρα στην Κριμαία - Γιατί είναι σημαντική για τη Ρωσία

Η γέφυρα της Κριμαίας συνδέει την παράνομα προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο με τη ρωσική ενδοχώρα και μέσω αυτής η Μόσχα μεταφέρει στρατιώτες και εξοπλισμό στη νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μάχη της Χερσώνας.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) χαρακτήρισαν «τρομοκρατική» την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό στη γέφυρα της Κριμαίας και κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι ευθύνεται για το χτύπημα. 

Μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, στοχεύοντας κρίσιμες πολιτικές υποδομές, που αφορούν κυρίως την ενέργεια και την ύδρευση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ