Κοσμος

Η Ryanair τρολάρει τη Λιζ Τρας με εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό

Δείτε τις αναρτήσεις της εταιρείας στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ryanair τρολάρει τη Λιζ Τρας με εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό
Λιζ Τρας © EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT

Λιζ Τρας - Παραίτηση: Η Ryanair της έβγαλε εισιτήριο στη θέση 10D με ανοιχτό προορισμό

Η παραίτηση της Λιζ Τρας την έκανε την πρωθυπουγό με την πιο σύντομη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η Ryanair δεν έχασε την ευκαιρία να τρολάρει την απερχόμενη, πλέον, πρωθυπουργό.

Η Ryanair δεν δίστασε να πάρει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία σχολιάζοντας καυστικά την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter την τρολάρει καθώς έχει εκδόσει στο όνομά της ένα εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό επιλέξει η ίδια.

Το τρολάρισμα συνεχίζεται καθώς η θέση στην οποία καλείται να καθίσει η Λιζ Τρας έχει τον αριθμό 10 D που παραπέμπει στον αριθμό της πρωθυπουργικής κατοικίας στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήδη έχει γίνει viral στο Twitter.

Σε άλλο ποστάρισμα, την εμφανίζουν σε θέση πιλότου και ρωτούν τον Μικ Λιντς (συνδικαλιστής και πρώην γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών στη Βρετανία) ποια είναι η επόμενη στάση για τη Λιζ.

Λιζ Τρας: Οι 44 επεισοδιακές ημέρες της στην πρωθυπουργία - Οι ημερομηνίες σταθμοί και οι γκάφες

 • 6 Σεπτεμβρίου: Η Λιζ Τρας έγινε επισήμως πρωθυπουργός στη Βρετανία αφού συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία της ζήτησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
 • 8 Σεπτεμβρίου: Απέναντι στην εκτόξευση του κόστους ενέργειας, η Λιζ Τρας ανακοινώνει στο Κοινοβούλιο το "πάγωμα" των τιμών για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Η ανακοίνωσή της επισκιάστηκε από τον θάνατο της Ελισάβετ, με την πολιτική ζωή να σταματά για τις 10 ημέρες εθνικού πένθους.
 • 23 Σεπτεμβρίου: Ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτερνγκ ανακοινώνει έναν «μίνι προϋπολογισμό» για την ενίσχυση της ανάπτυξης, βασιζόμενο σε μειώσεις φόρων δεκάδων δισεκατομμυρίων λιρών, χρηματοδοτούμενες από το χρέος. Στις χρηματοοικονομικές αγορές επικρατεί πανικός.
 • 26 Σεπτεμβρίου: Οι αγορές ανοίγουν και πάλι και η βρετανική λίρα κατακρημνίστηκε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.
 • 28 Σεπτεμβρίου: Μπροστά στον πανικό των αγορών, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνει ότι παρεμβαίνει επειγόντως στην αγορά ομολόγων απέναντι σε έναν «σημαντικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».
 • 29 Σεπτεμβρίου: Το Ινστιτούτο ερευνών YouGov ανακοινώνει προβάδισμα 33 μονάδων για τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, κάτι που έχει να καταγραφεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, δύο χρόνια πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
 • 3 Οκτωβρίου: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Συντηρητικού κόμματος, που σημαδεύτηκε από διαφωνίες και εντάσεις, η Λιζ Τρας και ο Κουάζι Κουάρτενγκ εξαναγκάζονται στην πρώτη τους αναδίπλωση: Ανακαλούν την κατάργηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα.
 • 5 Οκτωβρίου: «Το κατάλαβα, σας άκουσα» δήλωσε η Τρας στο συνέδριο του κόμματος. «Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη» πρόσθεσε χωρίς να καθησυχάζει τους σκεπτικιστές στο κόμμα της ούτε τις νευρικές αγορές.
 • 12 Οκτωβρίου: Η Τρας αποκλείει, ενώπιον των βουλευτών της, κάθε μείωση των δημόσιων δαπανών, υποσχόμενη παράλληλα να διατηρήσει τις μειώσεις φόρων, εντείνοντας τις αμφιβολίες για την πολιτική της.
 • 13 Οκτωβρίου: Μέλη του Συντηρητικού κόμματος αναφέρουν μια λίστα με ονόματα που κυκλοφορεί για την αντικατάσταση της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ. Από την Ουάσινγκτον, όπου συμμετέχει στις ετήσιες συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Κουάζι Κουάρτενγκ εμφανίζεται σίγουρος ότι και οι δύο τους θα είναι στη θέση τους σε έναν μήνα.
 • 14 Οκτωβρίου: Ο Κουάρτενγκ, που επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο, αποπέμφθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τζέρεμι Χαντ, πρώην υποψήφιο στην κούρσα διαδοχής για την Ντάουνινγκ Στριτ. Η Λιζ Τρας συγκαλεί συνέντευξη Τύπου όπου επαναλαμβάνει μηχανικά ότι θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή της, δέχεται τέσσερις ερωτήσεις και αναχωρεί βιαστικά μετά από 8 λεπτά. Εκεί ανακοινώνει μια νέα ανατροπή, εγκαταλείποντας τη διατήρηση στο 19% του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που θα αυξηθεί στο 25% όπως προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση.
 • 17 Οκτωβρίου: Ο Τζέρεμι Χαντ, ο τέταρτος κατά σειρά υπουργός Οικονομικών από την αρχή της χρονιάς, ανακοινώνει την ακύρωση σχεδόν του συνόλου των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της Λιζ Τρας. Η ίδια εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για αυτήν την πολιτική. «Όχι δεν κρύβεται πίσω από ένα γραφείο», δήλωσε η Πένι Μόρντοντ, η υπουργός που την εκπροσώπησε, ενώ ορισμένοι βουλευτές φώναζαν «παραίτηση». Η ίδια η Τρας αναγνώρισε «λάθη» σε συνέντευξή της αργά το βράδυ στο BBC και ζήτησε «συγγνώμη» αλλά απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί, επικαλούμενη το «εθνικό συμφέρον».
 • 19 Οκτωβρίου: «Είμαι μαχήτρια όχι ρίψασπις» δήλωσε η Λιζ Τρας σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου. Η υπουργός της επί των Εσωτερικών Σουέλα Μπάβερμαν παραιτείται. Εξηγεί ότι απέστειλε από το προσωπικό της e-mail ένα επίσημο έγγραφο για τη μεταναστευτική πολιτική σε συνάδελφό της στο Κοινοβούλιο. «Έκανα λάθος, αποδέχομαι την ευθύνη και παραιτούμαι», έγραψε η ίδια στην επιστολή παραίτησή της, ένα σαφές μήνυμα προς την Τρας, που παραμένει στη θέση της. Το βράδυ, επικράτησε χάος στο Κοινοβούλιο με αφορμή την ψηφοφορία για το fracking, που η κυβέρνηση ήθελε να μετατρέψει σε τεστ εμπιστοσύνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ