Κοσμος

Η Ρωσία επιδιώκει να βυθίσει στο σκοτάδι την Ουκρανία - Μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο ρεύματος

Εκτός λειτουργίας το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες στο Κίεβο αναζητούν επιζώντες σε χαλάσματα κτιρίου μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό
Διασώστες στο Κίεβο αναζητούν επιζώντες σε χαλάσματα κτιρίου μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό © EPA/SERGEY SHESTAK

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έχουν καταστρέψει το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη (18/10) το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως έγραψε στο Τwitter, οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία. «Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκαθάρισε.

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης έπειτα από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν κρίσιμες υποδομές για δεύτερη συνεχή ημέρα, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».

Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο στο Telegram.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έχουν ενταθεί μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» τις πολεμικές επιχειρήσεις στα ουκρανικά εδάφη. Είναι ο Ρώσος στρατηγός που ισοπέδωσε το Χαλέπι στη Συρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ