Κοσμος

Η «επικηρυγμένη» πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας λέει αντίο στη φοιτητική ζωή για λόγους ασφαλείας

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας ανέφεραν πως είναι στόχος απαγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας, Αμαλία
Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας, Αμαλία © EPA

Βασιλική οικογένειας της Ολλανδίας: Οι φόβοι επίθεσης ή απαγωγής της πριγκίπισσας Αμαλίας - Οι σπουδές στο Άμστερνταμ και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας αποκάλυψαν ότι η 18χρονη κόρη τους δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα έξω λόγω πιθανής επίθεσης ή απαγωγής. Τόσο η πριγκίπισσα Αμαλία όσο και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εμφανίστηκαν σε επικηρύξεις του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες έδειχναν ότι αποτελούν στόχο. Αμέσως, λοιπόν, η πριγκίπισσα Αμαλία μετακόμισε από τη φοιτητική της εστία στο Άμστερνταμ και επέστρεψε στο σπίτι της στη Χάγη.

Ακολούθως, οι γονείς της έδωσαν λεπτομέρειες για την απόφασή τους μιλώντας στον Τύπο κατά τη διάρκεια κρατικής επίσκεψης στη Σουηδία. Η βασίλισσα Μαξίμα εμφανίστηκε δακρυσμένη καθώς περιέγραφε τις «δύσκολες συνέπειες της απόφασής τους. Δεν υπάρχει φοιτητική ζωή γι' αυτήν, όπως έχουν άλλοι» πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν οι επίσημες φωτογραφίες της πριγκίπισσας Αμαλίας την πρώτη ημέρα του εξαμήνου. Το γεγονός πως μετακόμισε σε κοινόχρηστη φοιτητική εστία και συνέχισε τις σπουδές της στην πολιτική, την ψυχολογία, το δίκαιο και τα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, προκάλεσε ντόρο στη χώρα της.

Η Αμαλία, η οποία γίνεται 19 ετών τον Δεκέμβριο, θεωρείται από πολλούς στην Ολλανδία ως «η προσγειωμένη βασιλική». Σε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε με αφορμή τα 18α γενέθλιά της, η πριγκίπισσα Αμαλία μίλησε ανοιχτά για την ψυχική της υγεία και είπε ότι συχνά μιλάει σε ψυχολόγο.

Πριν διανύσει ούτε τα μισά του πρώτου εξαμήνου, ωστόσο, η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ανάγκασε την πριγκίπισσα Αμαλία να εγκαταλείψει τη φοιτητική της ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ