Κοσμος

Νέα πλάνα από την αντίδραση της Νάνσι Πελόζι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο (βίντεο)

Η προσπάθεια να σταματήσει τα επεισόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νάνσι Πελόζι στο νέο οπτικό υλικό από την εισβολή στο Καπιτώλιο
Η Νάνσι Πελόζι στο νέο οπτικό υλικό από την εισβολή στο Καπιτώλιο © EPA / Jabin Botsford / POOL

Εισβολή στο Καπιτώλιο - Νάνσι Πελόζι: Βίντεο με τη στιγμή της ενημέρωσής της για τις εξελίξεις - Οι συζητήσεις με αξιωματούχους

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο από την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και νέο οπτικό υλικό που βρήκε το φως της δημοσιότητας δείχνει τις προσπάθειες της Νάνσι Πελόζι να αναλάβει δράση, προσπαθώντας να βάλει τέλος στην εισβολή στις 6 Ιανουαρίου 2021. 

Σύμφωνα με τον Guardian, τα πλάνα που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν από την ντοκιμενταρίστρια κόρη της Πελόζι, Αλεξάντρα, στο Φορτ Μακνέρ, όπου είχε καταφύγει η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής, αφού οι διαδηλωτές διέκοψαν την τελετή επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών. «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε την αίσθηση στους ανθρώπους ότι υπάρχει κάποια ασφάλεια, κάποια σιγουριά πως η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει και ότι έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», ακούγεται να λέει στο βίντεο η Νάνσι Πελόζι. Λίγο αργότερα, άλλη φωνή παρεμβαίνει ανακοινώνοντας ανησυχητικά νέα: Αρκετοί βουλευτές στο εσωτερικό του κτιρίου είχαν ήδη φορέσει μάσκες αερίων, προετοιμαζόμενοι για την πιθανότητα εισβολής. «Το πιστεύεις αυτό που γίνεται;» ακούγεται να λέει η Νάνσι Πελόζι στον βουλευτή των Δημοκρατικών, Τζιμ Κλάιμπερν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα συγκεκριμένα πλάνα προβλήθηκαν την Πέμπτη, ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους και προκλήθηκαν από την εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, το υλικό δείχνει ότι η Νάνσι Πελόζι και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασαν στα επεισόδια. Η κάμερα καταγράφει τις προσπάθειες της προέδρου της βουλής και άλλων ισχυρών μελών του Κογκρέσου να εξασφαλίσουν ενισχύσεις, απευθυνόμενοι σε υπηρεσίες που, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένες για το χάος που θα ακολουθούσε τις επόμενες ώρες.

Η Νάνσι Πελόζι και ο Τζακ Σούμερ εμφανίζονται να διαπραγματεύονται με κυβερνήτες και αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας, ώστε να σταλεί η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, όπου πολλοί αστυνομικοί είχαν πέσει ήδη θύματα άγριου ξυλοδαρμού. Η ανάπτυξη της φρουράς έμελλε τελικά να αργήσει για ώρες, ενώ και ίδιος ο Τραμπ καθυστέρησε σημαντικά να βγάλει ανακοίνωση, ζητώντας από τον κόσμο να διαλυθεί.

Σε ξεχωριστό μέρος της ηχογράφησης που εξασφάλισε το CNN, ο αρχηγός του προσωπικού ασφαλείας της Νάνσι Πελόζι τής λέει ότι οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στο Καπιτώλιο. Η Νάνσι Πελόζι απαντά λέγοντας, «αν έρθει, θα τον διώξω».

Videos Show Nancy Pelosi's Reaction During The January 6 Capitol Riot

Με πληροφορίες από τον Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ