Κοσμος

Σε έξαρση η στοχοποίηση των μαύρων ανδρών στο Λονδίνο - Η προκατάληψη για την εγκληματικότητα της πόλης

Ποιος ο ρόλος των ηλεκτρονικών βραχιολιών αστραγάλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις στη Βρετανία
Λονδίνο © Arlinda/Unsplash

Ρατσιστική στοχοποίηση μαύρων ανδρών στο Λονδίνο - Η προκατάληψη ως προς την εγκληματικότητα - Ο ρόλος των ηλεκτρονικών βραχιολιών αστραγάλου

Τα ηλεκτρονικά βραχιόλια αστραγάλου χρησιμοποιούνται για τη ρατσιστική στοχοποίηση και καταδίκη νεαρών μαύρων ανδρών για εγκλήματα με τρόπο που «μπορεί να αντανακλά ασυνείδητη προκατάληψη» μεταξύ των αστυνομικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα από το γραφείο του δημάρχου του Λονδίνου.

Σε μια αξιολόγηση ανάλυσης ισότητας παρατηρήθηκε πως η χρήση τους «μπορεί να αντανακλά ασυνείδητη προκατάληψη που είναι πιο πιθανό να συνδέουν τους νεαρούς μαύρους άνδρες με κίνδυνο και σοβαρή εγκληματικότητα».

Η κατανομή κατά εθνικότητα δείχνει ότι σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) των δραστών εγκλημάτων με μαχαίρι που αποφυλακίστηκαν πέρυσι από τις φυλακές του Λονδίνου ήταν μαύροι Βρετανοί της Καραϊβικής και το 16% μαύροι Αφρικανοί. Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ήταν ηλικίας 18-24 ετών και σχεδόν όλοι (98%) ήταν άνδρες.

Πλέον προσφέρεται στους αξιωματικούς επιτήρηση και επανεκπαίδευση σχετικά με τη φυλετική δυσαναλογία, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης του ρόλου της ασυνείδητης προκατάληψης και «άλλων σχετικών παραγόντων στη λήψη αποφάσεων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο νέος αστυνομικός διευθυντής της Met, Sir Mark Rowley, δήλωσε ότι θα είναι «αδίστακτος» στην αντιμετώπιση των ρατσιστικών και μισογυνιστικών συμπεριφορών, παραδεχόμενος ότι υπάρχει «πραγματικό πρόβλημα με τη φυλή» στο σώμα.

«Ο ρατσισμός είναι ένα συστημικό ζήτημα που έχουμε υπάρξει πολύ αδύναμοι στην αντιμετώπισή του, και έχει καταλάβει πάρα πολύ μεγάλες γωνίες του οργανισμού», δήλωσε ο Rowley. «Θα είμαι αμείλικτος στην εξάλειψη του ρατσισμού και άλλων κακών συμπεριφορών. Θα αντιμετωπίσω τα συστημικά ζητήματα που του επέτρεψαν να ευδοκιμήσει με τρόπο που δεν θα έπρεπε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ