- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οι Καναδοί «ξηλώνουν» θάμνους με φρούτα από το εθνικό τους πάρκο επειδή προσελκύουν πεινασμένες αρκούδες
Τα μεγαλόσωμα ζώα αναζητούν τροφή λίγο πριν πέσουν σε χειμερία νάρκη
Το εθνικό πάρκο του Καναδά καλεί τους ντόπιους να απομακρύνουν τους θάμνους που προσελκύουν αρκούδες
Οι τελευταίες μέρες του καλοκαιριού και η αφθονία των ώριμων φρούτων έφεραν πεινασμένες μαύρες αρκούδες αντιμέτωπες με τους δασοφύλακες σε μια μάχη για τα οπωροφόρα δέντρα μιας ορεινής καναδικής πόλης.
Οι κάτοικοι που ζουν στην πόλη του εθνικού πάρκου Τζάσπερ έχουν προειδοποιηθεί ότι τα οπωροφόρα δέντρα στις ιδιοκτησίες τους προσελκύουν μαύρες αρκούδες και πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό.
«Η συνεχής παρουσία αρκούδων στην πόλη Τζάσπερ, συχνά σε αυλές κατοικιών σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τους ανθρώπους, αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Πάρκο του Καναδά. «Οι αρκούδες που ζουν κοντά με ανθρώπους και κατοικίες έχουν αυξημένη πιθανότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανθρώπινη τροφή ή σκουπίδια και είναι πιθανές επιθετικές σωματικές συμπεριφορές».
Οι μη αυτοφυείς μηλιές και κερασιές, καθώς και οι θάμνοι φρούτων, οι οποίοι έχουν προσελκύσει αρκούδες που αναζητούν τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ενόψει του χειμώνα, έχουν γίνει το επίκεντρο του προσωπικού του πάρκου.
Αφού έφαγαν επανειλημμένα φρούτα, μια μαύρη αρκούδα και τα δύο μικρά της μεταφέρθηκαν πρόσφατα μακριά από την κοινότητα. Όμως τουλάχιστον 10 άλλες αρκούδες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύουν τη δυσκολία να τις πείσουν να φύγουν.
Το προσωπικό του Parks Canada έχει αντιμετωπίσει τις αρκούδες, χρησιμοποιώντας μπάλες με μπογιά, μπάλες κιμωλίας και δυνατούς θορύβους σε μια προσπάθεια να τις τρομάξει μακριά από την περιοχή.
Αλλά οι στρατηγικές που έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την αγάπη τους για τα φρούτα.
«Οι αρκούδες στην περιοχή της πόλης είναι εξαιρετικά απρόθυμες να φύγουν, καθώς τα οπωροφόρα δέντρα παρέχουν υψηλή ανταμοιβή τροφής για τις αρκούδες που ετοιμάζονται να πέσουν σε χειμερία νάρκη», δήλωσε ο Parks Canada. «Όταν μετακινούνται σε μικρή μόνο απόσταση από την πόλη, τείνουν να επιστρέφουν σχεδόν αμέσως».
Με πληροφορίες από τον Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.