Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο τις απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα στα κατεχόμενα
Τι ανέφερε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας
Διάψευση Ρωσίας για απευθείας πτήσεις από Μόσχα προς τα κατεχόμενα. Η αναφορά Πούτιν στο Κυπριακό.
Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.
«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ».
Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.
Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων νέων πρεσβευτών στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού επί τη βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», υποδεχόμενος τον νέο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία Κύπρο Γιωργαλλή.
«Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία πάντοτε οικοδομούνταν λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική και πνευματική κοινότητα και τις παραδόσεις φιλίας των λαών μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη λακωνικότερη μέχρι σήμερα αναφορά του στην Κύπρο σε αντίστοιχες τοποθετήσεις ενώπιον των νέων πρεσβευτών στο Κρεμλίνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.