- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΕ - Ουγγαρία: Η Κομισιόν πρότεινε το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Βουδαπέστη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία λόγω των καταγγελιών για διαφθορά και παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου αναμένοντας να τεθούν σε εφαρμογή οι υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις.
«Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να ενημερώσει την Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων για την διαχείριση της κατάστασης έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.
«Η σημερινή απόφαση είναι μια σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητας της Κομισιόν να προστατεύσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της για να διασφαλίσει αυτόν τον σημαντικό στόχο», είπε ο ίδιος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει επί μακρόν κριτική για την εκτεταμένη διαφθορά στην Ουγγαρία. Μια έκθεση του Ιουλίου έκανε λόγο για «ένα περιβάλλον όπου οι κίνδυνοι από τις πελατειακές σχέσεις, την ευνοικορατία και την οικογενειοκρατία στα ανώτερα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί».
Η Ουγγαρία έχει επιδείξει ως ένα βαθμό την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, περιλαμβανομένης της σύστασης μιας ανεξάρτητης αρχής που θα εποπτεύει τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ.
Η ΕΕ έχει απαντήσει ότι αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει τα μέτρα να εφαρμοστούν σωστά.
Αν η Επιτροπή προτείνει το πάγωμα της εκταμίευσης, παραμένει η έγκριση του σχεδίου από μια πλειονότητα χωρών μελών της ΕΕ.
Η Ουγγαρία δεσμεύεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς την Κομισιόν προκειμένου να αρθεί το πάγωμα
Η Ουγγαρία δεσμεύτηκε σήμερα να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της που ανέλαβε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αρθεί το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Κομισιόν λόγω της διαφθοράς και των παραβιάσεων των αρχών του κράτους δικαίου για τα οποία κατηγορείται η Βουδαπέστη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, ο Τίμπορ Νάβρατσικς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα τα μέτρα που θα λάβει η Ουγγαρία να επαρκούν ώστε να πείσουν την Κομισιόν ότι θα εφαρμοστούν για την προστασία των κονδυλίων της ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.