Κοσμος

Τροχαίο ατύχημα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Δείτε βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο ατύχημα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (video)
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT

Ουκρανία: Τροχαίο ατύχημα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Σε τροχαίο ατύχημα στο Κίεβο ενεπλάκη το αυτοκίνητο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο του προέδρου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Νικιφόροφ στο Facebook, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Στο Κίεβο, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του προέδρου της Ουκρανίας και οχήματα της συνοδείας του. Οι γιατροί που συνόδευαν τον αρχηγό του κράτους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο. Ο πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ζελένσκι - Τροχαίο: Βίντεο από το σημείο του τροχαίου

Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης του Νικιφόροφ, το γραφείο του Ζελένσκι έστειλε το βίντεο της νυχτερινής ομιλίας που εκφωνεί κάθε μέρα.

«Επέστρεψα από το Χάρκοβο, από τις περιοχές που απελευθερώθηκαν. Από σήμερα, σχεδόν ολόκληρη η περιοχή είναι κατεχόμενη. Ήταν μια πρωτοφανής κίνηση των πολεμιστών μας - Οι Ουκρανοί πάλι κατάφεραν να κάνουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Μόνο την πρώτη μέρα ενεργών δράσεων, τα στρατεύματά μας προχώρησαν 19 χιλιόμετρα. Σε πέντε μέρες μαχών πέρασαν 110 χιλιόμετρα.

Συνολικά έχουν ανακαταληφθεί σχεδόν 400 οικισμοί. 150 χιλιάδες Ουκρανοί που παρέμειναν σε αυτή την επικράτεια τώρα νιώθουν ξανά τι είναι ασφαλής και επέστρεψαν στην κανονική ζωή τους.

Ευχαριστώ τον συνταγματάρχη Alexander Sirsky και τους αξιωματικούς του αρχηγείου του κράτους - όλους όσοι σχεδίασαν και διεξήγαγαν με επιτυχία τη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της περιοχής του Χάρκοβο.

Η ουκρανική σημαία θα επιστρέψει σε όλα τα μέρη κράτους μας. Ακριβώς όπως στην περιοχή του Χάρκοβο, Ουκρανοί στρατιώτες θα συναντηθούν στο Ντονμπάς, νότια και στην Κριμαία. Αυτό θα είναι απαραίτητο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος την 203η ημέρα του πολέμου στη χώρα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ