Κοσμος

Βούρκωσε ο βασιλιάς Κάρολος στο «God Save the King» (βίντεο)

Δυσκολευόταν να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη Βουλή των Κοινοτήτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βασιλιάς Κάρολος συγκινήθηκε όταν οι βουλευτές τραγούδησαν το «God Save the King»
Ο βασιλιάς Κάρολος συγκινήθηκε όταν οι βουλευτές τραγούδησαν το «God Save the King» © YouTube/Daily Mail

Συγκινημένος ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στη Βουλή των Κοινοτήτων του Λονδίνου. Οι βουλευτές τραγούδησαν το «God Save the King.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ήταν εμφανώς συγκινημένος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ -εξέλιξη που τον ανέβασε στον βρετανικό θρόνο και έκανε διάδοχο τον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πασχίζει να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που οι βουλευτές στη βρετανική Βουλή τραγουδούν το «God Save the King» για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια.

Στην ιστορική του ομιλία στην αίθουσα του Γουέστμινστερ ο Βρετανός βασιλιάς ανέφερε ότι αισθάνεται το «βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει». Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι έθεσε «ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και τις συμβουλές σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

King Charles III delivers historic address to MPs and peers

Η στιγμή που ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι έτοιμος να ξεσπάσει σε κλάματα

Στο βίντεο ο βασιλιάς Κάρολος Γ' δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν συναισθηματικά φορτισμένος καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, καθώς οι πρόεδροι της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων εξέφραζαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια της μητέρας του.

«Όσο βαθιά είναι η θλίψη μας, ξέρουμε ότι η δική σας είναι πιο βαθιά» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη βρετανική Βουλή. Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ έφερε 5 άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα των Βρετανών μετά από 70 χρόνια. Μία από αυτές ήταν και ο εθνικός ύμνος, όπου το «God Save the Queen» έδωσε τη θέση του στο «God Save the King». 

King Charles III fights back tears as MPs and peers sing 'God save the King' for the first time

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ