Κοσμος

Θάνατος Ελισάβετ: 5 άμεσες αλλαγές στη καθημερινότητα των Βρετανών μετά από 70 χρόνια 

Τι θα γίνει με τον εθνικό ύμνο - Τι αλλάζει στα νομίσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H βασίλισσα Ελισάβετ παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια
H βασίλισσα Ελισάβετ παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια © Photo by Kirsty O'Connor/PA Images via Getty Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε και αυτές είναι οι 4+1 άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα των Βρετανών. Νέος βασιλιάς ο Κάρολος.

O θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να φέρει αλλαγές και στην καθημερινότητα των Βρετανών από τα νομίσματα μέχρι τα ταχυδρομεία και τον εθνικό ύμνο. Αναλυτικά:

  1. Ο εθνικός ύμνος της χώρας θα πρέπει να αλλάξει ώστε να μην λέει «Ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα», αλλά «τον Βασιλιά».
  2. Τα νομισματοκοπεία θα πάρουν «φωτιά» καθώς θα πρέπει να αντικατασταθεί η μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ από τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα από τη μορφή του Καρόλου.
  3. Μεγάλο κόστος αναμένεται να έχει και η αντικατάσταση των γραμματοσήμων. Πάντως τα πορτραίτα του Καρόλου που θα χρησιμοποιηθούν έχουν ήδη σχεδιαστεί.
  4. Τα βασιλικά ταχυδρομεία θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα παλιά, παραδοσιακά πλέον, κιβώτια που φέρουν τα αρχικά Ε II R (Elizabeth II Regina) με νέα.
  5. Αλλαγές θα συμβούν ακόμη και στις στολές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Τα αστυνομικά πηλήκια φέρουν και εκείνα τα αρχικά της βασίλισσας, ενώ θα πρέπει να αντικατασταθούν και τα βρετανικά διαβατήρια που εκδίδονται «στο όνομα της Βασίλισσας». Όμως, καθώς κάποιες ενδείξεις της βασιλείας της Ελισάβετ θα σβήνονται και θα αντικαθίστανται, αρκετές θα είναι και οι προσπάθειες θεσμοθέτησης της Ελισάβετ Β' ως ιστορικής μορφής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ νέος βασιλιάς στη Βρετανία έγινε ο Κάρολος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ