Κοσμος

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Το όνομα του νέου βασιλιά της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Βρετανίας
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Βρετανίας © Photo by Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Βασιλιάς Κάρολος Γ'. Αυτό είναι το όνομα που επιλέγει ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την άνοδό του στον βρετανικό θρόνο.

Με τον θάνατό της βασίλισσας Ελισάβετ, ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας 73 ετών, θα στεφθεί ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για 14 βασίλεια της Κοινοπολιτείας. Όπως έγινε γνωστό ο Κάρολος θα ονομάζεται στο εξής Βασιλιάς Κάρολος ο Γ'.

Αν και αρκετοί παλαιότεροι βασιλείς άλλαζαν όνομα όταν αναλάμβαναν τον θρόνο όπως η βασίλισσα Βικτώρια της οποία το όνομα ήταν Αλεξανδρίνα, για παράδειγμα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε διατηρήσει το δικό της και ο Κάρολος έκανε το ίδιο. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το όνομά του είναι Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος.

Βασιλιάς Κάρολος - Πόσοι έχουν βασιλεύσει στη Βρετανία με αυτό το όνομα

To «Κάρολος» ήταν μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τη βασίλισσα Ελισάβετ να ονομάσει τον μελλοντικό κληρονόμο της, επειδή οι δύο πρώτοι βασιλιάδες Καρόλου συνδέονται με τον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο του 17ου αιώνα, όταν η μοναρχία εκδιώχθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στη βρετανική ιστορία.
H μοίρα τους δεν ήταν κοινή. Ο Κάρολος Α' αποκεφαλίστηκε, ενώ ο Κάρολος Β' αποκαταστάθηκε τελικά στον θρόνο και μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα λαοφιλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ