Κοσμος

Η πρώτη δήλωση του Καρόλου για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η επίσημη ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’
Ο Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ © EPA/ NEIL HALL

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Η πρώτη δήλωση από τον νέο βασιλιά, Κάρολο – Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Με ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος αναφέρθηκε στον θάνατο της Ελισάβετ Β’.

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.

» Θρηνούμε βαθύτατα το θάνατο μιας αγαπημένης Μονάρχη και μιας πολυαγαπημένης Μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

» Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή, που η Βασίλισσα γνώριζε τόσο καλά».

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν σπεύσει στο πλευρό της, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, αφότου οι γιατροί εξέφρασαν νωρίτερα ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ