Κινηματογραφος

Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ

Από τη βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της Helen Mirren στη σατυρική προσέγγιση της Samantha Bond

Πέθανε η Βασίλισα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών - Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή της - Οι ηθοποιοί που ερμήνευσαν τη μακροβιότερη μονάρχη που άντεξε στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια
H Helen Mirren ως Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στην ταινία «The Queen» του Stephen Frears

Πέθανε η Βασίλισα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών - Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή της - Οι ηθοποιοί που ερμήνευσαν τη μακροβιότερη μονάρχη που άντεξε στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, έχοντας αντέξει στον βασιλικό βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια. Υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Αν και υπάρχουν δεκάδες ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ίδιας και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας, λίγες είναι οι ταινίες και οι σειρές με τη βασίλισσα Ελισάβετ σε κεντρικό ρόλο.

The Queen
Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου κέρδισε η διάσημη ηθοποιός Helen Mirren για τον ρόλο της στην ταινία του 2006 “The Queen”. Η βρετανίδα ηθοποιός ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία την βασίλισσα Ελισάβετ με αποτέλεσμα να δεχτεί πρόσκληση για δείπνο στο βασιλικό παλάτι του Μπάκιγχαμ ενώ η ίδια η βασίλισσα τη συνεχάρη για την ερμηνεία της.  Η ταινία παρουσιάζει τα γεγονότα μετά τον άτυχο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 και τον τρόπο που επηρέασε την βασιλική οικογένεια. Αρχικά, η βασιλική οικογένεια δεν επιθυμούσε να εκφράσει δημόσια το πένθος τους σε αντίθεση με τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον πρίγκιπα Κάρολο οι οποίοι είχαν αντίθετη άποψη.

The Queen (2006) Official Trailer - Helen Mirren Movie HD

The Crown
Μία από τις επιτυχημένες σειρές του Netflix είναι το ιστορικό δράμα “The Crown” με θέμα τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ. Η σειρά η οποία αποτελείται από τέσσερις κύκλους εξερευνά γεγονότα από τη ζωή της ξεκινώντας από τον γάμο της το 1947 με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλλιπο μέχρι και τη δεκαετία του 1990 και τον γάμο της πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο. Αναμένονται άλλοι δύο κύκλοι επεισοδίων. Για τους πρώτους δύο κύκλους η Claire Foy ενσαρκώνει τον ρόλο της βασίλισσας από τη ηλικία των 21 μέχρι και των 38. Η Verity Russell εμφανίζεται ως 12χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ στον αρχικό κύκλο, ενώ στον τρίτο κύκλο η ίδια ηθοποιός  παίζει την 17χρονη πια Ελισάβετ. Πιο απόμακρη και ψυχρή η Olivia Coleman ενσαρκώνει άψογα την βασίλισσα στον τρίτο και τέταρτο κύκλο, ενώ η Imelda Staunton θα υποδυθεί την Ελισάβετ στον προσεχή πέμπτο κύκλο.

The Crown | Official Trailer | Netflix

A Royal Night Out
Μία πιο ανάλαφρη ταινία με στιγμιότυπα από τη ζωή της έφηβης τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ είναι η ταινία του 2015 “A Royal Night Out”. Η ρομαντική κωμωδία περιγράφει τις περιπέτειες της Ελισάβετ η οποία μαζί με την αδερφή της  πριγκίπισσα Μαργαρίτα φεύγουν  από το παλάτι για να γιορτάσουν τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στην πορεία οι δύο έφηβες χωρίζουν με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα να μπλέκει στη νυχτερινή ζωή του Λονδίνου και την Ελισάβετ να προσπαθεί να τη βρει. Στον ρόλο της Ελισάβετ έχουμε την καναδή ηθοποιό Sarah Gadon ενώ στον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας την αγγλίδα Bel Powley.

A Royal Night Out - Official UK Trailer - In Cinemas Now!

The Queen and I
Η σατυρική βρετανική ταινία του 2018 “The Queen and I” περιγράφει πώς θα ήταν η ζωή στη Βρετανία χωρίς τη βασίλισσα. Όταν το ρεπουμπλικανικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές, η πρώτη τους κίνηση είναι να αφαιρέσουν την περιουσία και τους τίτλους από την  βασιλική οικογένεια και να τους στείλουν να ζήσουν στα Μίντλαντς ως κοινοί θνητοί. Η ταινία αφήνει υπονοούμενα ότι η χώρα ίσως και να καταρρεύσει χωρίς αυτούς με τη Samantha Bond στο ρόλο της πρώην βασίλισσας να τρώει αυγά αντί για χαβιάρι σε ένα διαμέρισμα με δυο υπνοδωμάτια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ